Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi potpuno električni krosover u MINI porodici

  MINI brend zvanično je zakoračio u novu eru premijernim predstavljanjem novog koncepta automobila „MINI Concept Aceman“, odnosno studije o prvom krosover modelu za premijum segment malih automobila. U pitanju je potpuno električni krosover, koji će uz naprednu digitalizaciju pružiti jedinstveno zadovoljstvo u vožnji.

  Novi dizajnerski izraz bi se mogao opisati kao harizmatična jednostavnost. U okviru nje, novi MINI model zadržava ključne tradicionalne karakteristike kombinovane sa inovativnim dizajnerskim izrazom.

  Prvu priliku da se upozna sa novim MINI-jevim konceptom javnost će imati za vreme sajma kompjuterskih i video igara Gamescom, krajem avgusta, u Kelnu.

  Novi MINI modeli kreirani shodno „MINI Concept Aceman“ ideji odišu samopouzdanjem i agilnošću. Integrišu karakteristike dva najuspešnija modela brenda – MINI Cooper i MINI Countryman, kako bi se stvorila moderna interpretacija modela krosovera.

  Mladalački i živahni karakter MINI Concept Aceman-a naglašen je ekspresivnom završnom obradom karoserije i stilski usklađenom kontrastnom bojom za krov.

  Njegove proporcije iznose 4,05 metara dužine, 1,99 metara širine i 1,59 metara visine.

  potpuno električni krosover, MINI

  potpuno električni krosover, MINI

  Revidiran dizajn „MINI Concept Aceman“ modela u potpunosti izostavlja hromirane detalje koji su bili karakteristični za prethodne MINI modele

  Široki okviri na donjoj ivici karoserije, snažno oblikovani lukovi 20-inčnih točkova, upečatljiv krovni nosač i prednji i zadnji paneli dizajnirani kao zaštita od podvozja naglašavaju svestrane karakteristike krosovera koji nudi zabavu u gradskoj vožnji.

  Maska vozila, koja je potpuno zatvorena, dobila je novu interpretaciju koja je ravno uklopljena u vozilo, a tradicionalno šestougaoni obris preoblikovan je u osmougaonu konturu.

  Matriks LED jedinice su integrisane u njenom gornjem delu kako bi stvorile impresivne svetlosne efekte za dobrodošlicu svojim putnicima.

  Na konceptom modelu je postavljen i krovni nosač koji je u metalik boji širokog spektra: plava, tirkizna, zelena i ljubičasta, a stakleni krov na sebi ima konture Union Jack zastave.

  MINI Concept Aceman farovi takođe imaju sopstvene konture, koje se razlikuju od klasičnog okruglog oblika

  Kokpit konceptnog automobila sveden je na najosnovnije stvari, baš kao što je dizajner klasičnog MINI-ja, Alek Isignosis, to imao na umu 1959. godine.

  Enterijerom „MINI Concept Aceman“ modela dominira jednostavni dizajn sa jasnim konturama i pažljivo izvedenim detaljima, kombinujući inovativnu tehnologiju sa reinterpretiranim MINI dizajnerskim karakteristikama.

  Enterijer je unapređen inovativnim, visokokvalitetnim, održivim materijalima: površine sedišta izrađene su od pletenog recikliranog tekstila sa kontrastnim bojama koje se kombinuju sa besprekornim digitalnim kontrolama sa novim OLED ekranom kao centralnim interfejsom, dok su hromirani elementi potpuno izostavljeni.

  Volan, sedišta, paneli vrata i sve druge unutrašnje površine nisu izrađene od prirodne kože, već od obnovljivih materija. Volan je presvučen tamnozelenim somot velurom i pruža prijatan osećaj pod rukom.

  MINI Concept Aceman, enterijer

  MINI Concept Aceman, enterijer

  Multifunkcionalni prekidači se nalaze ispod tekstilnih površina. Parkirna kočnica i selektor pogona su dobili nove pozicije na centralnoj konzoli. To je dodatno oslobodilo prostor u kabini.

  Konzola, koja je u centralnom delu, zalazi duboko u enterijer i predstavlja savršenu postavku za centralni interfejs. On je u obliku okruglog OLED ekrana i kombinuje sve funkcije instrument table i centralnog informacionog displeja.

  Korisnički interfejs takođe ima potpuno novi grafički displej, moderan izgled i atraktivno dizajnirane vidžete. Sistem displeja i kontrole u proizvodnom vozilu zasnovan je na najnovijoj generaciji MINI operativnog sistema. On je po prvi put izgrađen na softverskom paketu Android Open Source Project (AOSP).

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE