Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi kupac ANTIKOVID PILULE: SAD plaćaju Fajzeru 5 mlrd. USD

  Farmaceutska kompanija Fajzer potpisala je ugovor s Vladom u Vašingtonu vredan 5,29 milijardi dolara za isporuku 10 miliona tretmana svoje antikovid pilule za lečenje korona virusa počev od ove godine.

  Do kraja godine 180.000 tretmana

  Kompanija Pfizer je pre dva dana zatražila u SAD-u “zeleno svetlo” za svoj lek Paxlovid, navodeći da će proizvesti 180.000 tretmana do kraja sledećeg meseca i najmanje 50 miliona tretmana do kraja 2022. godine.

  “Ovaj obećavajući tretman mogao bi nam pomoći da ubrzamo izlazak iz ove pandemije, nudeći još jedno sredstvo za spašavanje života za ljude koji se razbole od koronavirusa”, izjavio je sekretar američkog Ministarstva zdrastva Xavier Becerra.

  89% manje šanse za hospitalizaciju ili smrtni ishod

  Lek bi mogao biti obećavajuće novo oružje u borbi protiv pandemije, jer se može uzimati kao rani tretman kod kuće, kako bi se sprečile hospitalizacije i smrtni slučajevi.

  Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da je ovaj lijek smanjio za 89 posto šanse za hospitalizaciju ili mogućnost smrtnog ishoda kod odraslih u riziku od razvoja teških simptoma bolesti.

  Pfizer takođe testira svoj lek na ljudima koji su pod malim rizikom od teških ishoda i kod ljudi koji su bili izloženi virusu, što bi moglo dovesti do šire upotrebe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE