Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  obavezne maske

  Dr Tiodorović predlaže: Školski raspust već od 15. decembra

  Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i epidemiolog Branislav Tiodorović, izjavio je da će predložiti da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili praznični period uključujući i Novu godinu po gregorijanskom kalendaru.

  Raspust bi obuhvatio i Božić po katoličkom kalendaru

  Tiodorović je naveo da bi se time obuhvatio praznični period za vernike koji slave po katoličkom kalendaru.

  „Katolički Božić je pre Nove godine, imaćemo tada verovatno i naše ljude koji žive i rade u Zapadnoj Evropi, a dolaze kod nas baš u tom periodu. Mogućnost je da, zbog svega toga, raspust potraje iza pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine“, rekao je Tiodorović za list Nova.

  Prema njegovim rečima, druga mogućnost je raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period. Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića.

  On je napomenuo da je treća mogućnost da ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se sve odluke lome preko njihovih ledja.

  „Treća opcija je da nastavnici daju najbolje rešenje i sud, da vide kako će da uklope završetak polugodišta i davanje ocena“, rekao je Tiodorović.

  Izvor: Nova

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE