Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva interaktivna mapa RECIKLAŽE: Pronađite mesta za predaju otpada

  Stanovništvu i firmama je na raspolaganju interaktivna mapa Gde reciklirati (www.gdereciklirati.rs). Reč je o prvoj sveobuhvatnoj mapi reciklaže u Srbiji.

  Ova jedinstvena mapa obezbeđuje informacije gde možete da predate otpad za reciklažu i koju sakupljačku firmu ili reciklažni centar možete da pozovete da preuzmu otpad. Dostupna je pretraga prema 24 vrste otpada i prema lokalnim samoupravama.

  Na stranici mape Šta se sakuplja možete pronaći edukativne tekstove o vrstama otpada koji se recikliraju. U sekciji Vesti pogledajte sve novosti iz oblasti otpada, reciklaže, cirkularne ekonomije.

  Interaktivna mapa Gde reciklirati je rešenje za opšte društveno dobro koje će doprineti zdravijoj životnoj sredini.

  „Građani su ranije pokušavali da dođu do informacije gde mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad, i najčešće im je potraga bila bezuspešna pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije na jednom mestu. Mapa je prilagođena za pregledno korišćenje na svim uređajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama. Mapa će koristiti i firmama, institucijama, udruženjima, medijima“, rekla je glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradović, koja je osmislila ovu mapu.

  Interaktivna mapa Gde reciklirati je samo deo originalnog sadržaja koji obezbeđuje angažovana platforma za životnu sredinu SRDA.

  Na portalu www.srda.rs možete pronaći sve novosti iz oblasti životne sredine, propise u rubrici Eko pravo, podatke o firmama u rubrici Eko adresar, najave ekoloških akcija, i još mnogo korisnih informacija.

  Prava informacija je korak ka daljoj angažovanosti, poručuje SRDA.

  Izvor: BIZLife

  Foto: SRDA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE