Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  momirović

  Momirović: Spojićemo centralnu železničku stanicu „Prokop“ sa metroom

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Srbije Tomislav Momirović rekao je danas tokom obilaska metroa u Lionu da beogradski metro neće biti kompletno završen ako se ne spoji sa centralnom železničkom stanicom „Prokop“.

  „Neizmerno sam ponosan što je sa našim francuskim partnerima započet projekat Beogradski metro. Pokušavamo da ustanovimo kako su oni uspeli da spoje svoju železničku stanicu „Prokop“ sa gradskim metroom. To je svakako jedan od izazova koji i mi zajedničkim radom moramo da rešimo na ovom izazovnom projektu“, rekao je Momirović.

  Metro u Lionu je po strukturi i veličini vrlo sličan budućem beogradskom metrou. Dugačak je 32 kilometra i ima četiri linije.

  Metro

  Metro (Pixabay)

  „Beogradski metro će u sistem vraćati do 20 odsto energije, što je izuzetno važno za uštedu energije i novca. Na ovaj način će se dodatno rešiti pitanje ekologije i zdravog životnog okruženja u glavnom gradu. Prva linija imaće 28 vozova sa po tri vagona koji će prevoziti 435 ljudi“, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva i saobraćaja.

  Momirović se u Lionu sastao sa Oliverom Buvarom, direktorom kompanije Ežis. Ona je angažovana na izgradnji beogradskog metroa.

  „Metro je uvek ključna investicija za ekonomski razvoj. Izražavam punu posvećenost uspehu projekta beogradskog metroa sa krajnjim rokom do 2028. godine“, rekao je Buvar.

  On je istakao da je izgradnja metroa u glavnom gradu Srbije jedan od najvećih projekata u Evropi u narednoj deceniji.

  Ministar o tome šta da rade građani da bi pokazali ekološku svest

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE