Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  nivo aflatoksina

  Proizvođači mleka traže od Imleka VEĆE CENE otkupa

  Proizvođači mleka u Srbiji uputili su poziv na razgovor direktoru Imleka i očekuju da ta mlekara poveća otkupnu cenu.

  Ako taj zahtev bude odbijen prete blokadom i protestima.

  Predsednica Saveza udruženja odgajivača goveda Sanja Bugarski rekla je za agenciju Beta da Imlek, koji je lider na domaćem tržištu, neće da plati realnu cenu mleka i da proizvođači sada za litar dobijaju od 36 do 38 dinara, a da je 2015. godine litar koštao 43 dinara.

  „Mlekara Imlek je lider na domaćem tržištu i diktira cenu i ostalim mlekarama. Proizvođači mleka su uputili zahtev za razgovor sa direktorom i čekaju poziv, a ukoliko ne budu pozvani blokiraće tu mlekaru“, rekla je Bugarski.

  Dodala je da je proizvođačka cena mleka 56 dinara i da je pre nekoliko meseci, kada su mlekari javno izrazili nezadovoljstvo, nekoliko manjih mlekara podiglo cenu za dva-tri dinara, pa da sada neke manje mlekare plaćaju mleko skuplje od Imleka.

  Država je sredinom godine, da bi olakšala položaj proizvođača, podigla subvenciju sa sedam na deset dinara za litar mleka čime je, prema rečima Bugarski, posredno pomogla da mlekare i dalje odbijaju da podignu otkupnu cenu jer računaju da je ona zbog te subvencije povećana.

  Bugarski je rekla da zamrzavanje cene dugotrajnog mleka neće pogoditi mlekarsku prerađivačku industriju jer ona zaradjuje na prerađevinama, jogurtu sirevima, pavlaci i drugim proizvodima od mleka, a ne na samom mleku.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE