Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Program „Zajednici zajedno“ – pouzdan partner lokalnih zajednica u Srbiji

  NIS je za 83 škole u Srbiji obezbedio sredstva za opremanje informatičkih kabineta i nabavku sistema savremenog video nadzora zahvaljujući čemu je više od 45.000 učenika dobilo mogućnost da prati nastavu koristeći modernu opremu

  Ove jeseni karavan kompanije NIS „Zajednici zajedno” obišao je škole u partnerskim gradovima i opštinama i javnosti predstavio nove informatičke kabinete, sisteme savremenog video-nadzora i drugu opremu čiju je nabavku omogućila kompanija.

  Društveno odgovorni program „Zajednici zajedno”, koji kompanija posvećeno sprovodi od 2009. godine, usmeren je na saradnju i razvoj zajednice. U okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa fokus je bio na podršci obrazovnom sistemu naše zemlje, za šta je kompanija izdvojila iznos od gotovo milion evra, koji je usmeren na unapređenje bezbednosti učenika, nastavnika i imovine u školama, kao i na digitalizaciju nastavnog procesa u 83 škole u našoj zemlji. Za više od 45.000 učenika, koliko ih pohađa obrazovne ustanove obuhvaćene projektom, omogućeno je da u bezbednijem okruženju svoju digitalnu pismenost i svoje veštine razvijaju koristeći modernu računarsku opremu, koja im je značajno unapredila realizaciju nastave na daljinu i olakšala uslove rada i učenja tokom epidemije koronavirusa.

  Karavan „Zajednici zajedno” je na svom putu, pored ostalih škola, obišao i Sedmu beogradsku gimnaziju, u kojoj su kabineti fizike i biologije opremljeni interaktivnim, pametnim tablama i tablet uređajima, koji će učenicima omogućiti lakše usvajanje gradiva i održavanje oglednih vežbi iz prirodnih nauka. Put je nastavljen do Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Kanjiži, koja je dobila tri nova informatička kabineta, opremljena računarima, laptopovima i projektorima. Jedna od stanica NIS-ovog karavana bila je i Škola za dizajn „Bogdan Šuput”, u Novom Sadu, u kojoj je obnovljen informatički kabinet. Prostorija je opremljena novim školskim nameštajem i savremenom računarskom opremom, uključujući 16 kompleta računara, skener, projektor i štampač, zahvaljujući kojima će sadašnji učenici, ali i buduće generacije, dodatno unaprediti digitalnu pismenost. Putovanje NIS-ovog karavana je bilo dugo, zabavno i uspešno, o čemu svedoče osmesi učenika širom Srbije.

  Ali kompanija NIS se neće zaustaviti na ovoj podršci, jer je već pokrenut novi ciklus programa „Zajednici zajedno”. Kompanija je pažljivo osluškivala potrebe zajednice, na osnovu kojih će sada podržati realizaciju projekata koji će značajno doprineti unapređenju zaštite životne sredine. Tačnije, u okviru ovogodišnjeg ciklusa programa, koji kompanija NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, podržano je 29 ekoloških projekata, za čiju realizaciju je obezbeđeno 107,5 miliona dinara. Ova sredstva usmerena su na zamenu kotlova za grejanje, čime se značajno doprinosi smanjenju zagađenja vazduha, zatim na unapređenje energetske efikasnosti objekata zamenom termoizolacije, dotrajale stolarije i rasvete, postavku solarnog osvetljenja i pametnih klupa, kao i na izgradnju ekološkog parka, sa izradom i postavkom inovativnih ekoloških parkovskih elemenata. Cilj programa je poboljšanje ekološke slike u 12 lokalnih zajednica u kojima će projekti biti realizovani.

  Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi od 2009. godine, a u njemu učestvuje 12 partnerskih gradova i opština u Srbiji, od Kanjiže do Niša.

  U okviru ovog programa društvene odgovornosti do sada je realizovano više od 1000 projekata, u koje je uloženo više od 1,4 milijarde dinara. Od trenutka uspostavljanja programa podržana je realizacija brojnih projekata, među kojima se posebno ističu oni koji su usmereni na podršku zdravstvenim ustanovama.

  U kompaniji NIS navode da će nastaviti sa osnaživanjem zajednice, sa posebnim akcentom na podršku mladim ljudima i očuvanje životne sredine. „NIS će i nadalje ostati lojalan partner zajednici u kojoj posluje, jer je ulaganje u njen razvoj jedan od prioriteta kompanije”, ističu u ovoj kompaniji.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE