Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodat drugi najveći autobuski prevoznik u Srbiji: „Arriva Litas“ ima novog vlasnika

  Arriva Grupa, evropski pružalac usluga prevoza putnika postigla je sporazum o prodaji svog danskog preduzea „Arriva Danmark A/S“ i srpskog preduzeća „Arriva Litas d.o.o.“ kao i svog autobuskog poslovanja u Poljskoj „Arriva Bus Transport Polska SP. z.o.o.“ Mutares SE & Co. KGaA, međunarodnom finansijskom investitoru, objavljeno je na sajtu advokatske kancelarije Živković/Samardžić.

  Prodaja pokrivao ceo danski posao, ceo srpski biznis, koji je drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji, kao i poljski autobuski biznis.

  Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje nadzornog odbora Deutsche Bahn-a, i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

  Arriva Group sa sedištem u Velikoj Brizaniji je deo nemačke Deutsche Bahn AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistike.

  Arriva je vodeći provajder za prevoz putnika širom Evrope, zapošljava preko 40.000 ljudi i izvrši oko 1,2 milijarde putovanja u 13 evropskih zemalja.

  Mutares SE & Co. KGaA sa sedištem u Minhenu preuzima preduzeća srednje veličine i delove grupa sa sedištem u Evropi koja se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika i pokazuju potencijal za poboljšanje poslovanja.

  Njima je cilj preuzimanje kompanija sa prihodima od 100 do 750 miliona evra.

  Arriva Litas besplatno obučava vozače autobusa

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printsceen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE