Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodajom akcija uzima milijarde: Melinda Gejts RASPRODAJE svoje bogatstvo

  Nakon razvoda prošle godine, Melinda Gejts (Frenč) je iz braka otišla sa akcijama u vrednosti od najmanje 6,3 milijarde dolara u raznim kompanijama koje joj je preneo bivši suprug Bil Gejts.

  Međutim ona je već prodala skoro četvrtinu tog iznosa.

  Prema Forbsovom pregledu podnesaka Komisije za hartije od vrednosti, Frenč Gejts je od decembra 2021. godine prodala zalihe u vrednosti od oko 1,44 milijarde dolara (pre oporezivanja).

  Krajem prošle godine prodala je 3,67 miliona deonica prodavca automobila AutoNation za procenjenih 429 miliona dolara, ostavljajući joj 4 odsto udela u kompaniji. Otprilike u isto vreme, prodala je i akcije Kanadske nacionalne železnice u vrednosti od oko 468 miliona dolara i deonice Coca-Cole FEMSA u vrednosti od 3,6 miliona dolara. U svojoj poslednjoj prodaji, koja je objavljena u julu, prodala je još 4,63 miliona akcija Kanadske nacionalne železnice za 538 miliona dolara. Ona sada poseduje 2,2 odsto železničke kompanije, u odnosu na 3,3 odsto koliko je imala ranije.

  Bil i Melinda Gejts (AP Photo/Elaine Thompson, File)

  Početkom septembra 2021., nedugo nakon što je Frenč Gejts primila prenos akcija od Bila Gejtsa, vredela je 6,3 milijarde dolara.

  Šta sa bogatstvom?

  Nejasno je šta će Frenč Gejts uraditi sa gotovinom. Moguće je da deo novca ide u Pivotal, koji sebe opisuje kao „investicije sa velikim uticajem, partnerstva i zagovaranje“.

  Ove godine, Pivotal je učestvovao u rundi Serije B vrednom 53 miliona dolara za Ellevest, platformu za robo-investitore fokusiranu na žene, dodajući ulaganje u kompaniju u 2019. Kompanija je takođe postala ograničeni partner u rizičnim firmama Magnifi Capital i Chingona Ventures.

  Frenč Gejts je ponovo potvrdila svoju posvećenost da pokloni većinu svog bogatstva što je obećala i u otvorenom pismu, koje je ažurirala krajem prošle godine.

  Microsoft Chairman Bill Gates contends with an ill-fitting hard hat while his wife, Melinda Gates (AP Photo/Andy Rogers, File)

  „Prepoznajem apsurdnost tolikog bogatstva koje je koncentrisano u rukama jedne osobe, i verujem da je jedina odgovorna stvar koju treba uraditi sa bogatstvom ove veličine da ga poklanjamo – što je moguće promišljenije i upečatljivije“, napisala je ona.

  Bil Gejts, sa svoje strane, takođe udvostručuje poklanjanje svog bogatstva. On je prošlog meseca preneo deonice kanadske nacionalne železnice i proizvođača poljoprivredne opreme Deere & Co u vrednosti od skoro 6,5 milijardi dolara Gejts fondaciji. To je deo nove obaveze od 20 milijardi dolara za fondaciju koju je najavio u julu.

  Bravo za bivše ŽENE MILIJARDERA: Daju desetine miliona za podršku ženama

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE