Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bravo za bivše ŽENE MILIJARDERA: Daju desetine miliona za podršku ženama

  U moćnom filantropskom spajanju, Melinda Frenč Gejts i Mekenzi Skot udružile su se da usmere 40 miliona dolara na unapređenje moći i uticaja američkih žena u narednoj deceniji.

  Donacija se dodeljuje pobednicima „Jednakost ne može da čeka“ izazova (Equality Can’t Wait Challenge). Izazov je, kako se navodi, prvo takmičenje usredsređeno na rod i ravnopravnost u SAD-u sa nagradom ove veličine i prilikom za ulaganje i osnaživanje žena lidera.

  Četiri pobednika konkursa, koji su izabrani među 550 prijavljenih, predložili su različite kreativne načine za osnaživanje i poboljšanje života žena i osoba koje ne smatraju da pripadaju samo ženskom ili samo muškom rodu u Sjedinjenim Državama.

  Oni uključuju uspostavljanje infrastrukture za brigu o deci i druge oblike brige, kreiranje obuke za žene zainteresovane za karijeru u razvoju softvera, pomaganje ženama kroz fakultet i u ranoj karijeri…

  Mnoga od ovih pitanja postala su posebno važna s obzirom na veliki uticaj pandemije Covid-19 na žene, za koji stručnjaci kažu da je rodnu ravnopravnost značajno unazadio. Svaka pobednička organizacija će za svoje projekte dobiti 10 miliona dolara.

  „Dobitnici su jaki timovi koji rade na prvim linijama fronta i unutar zajednica kako bi pomogli u osnaživanju žena u njihovom životu i karijeri“, rekla je Skot u saopštenju.

  „Možemo razbiti obrasce istorije i unaprediti rodnu ravnopravnost, ali moramo se posvetiti podizanju organizacija, poput onih koje danas dobijaju nagrade, spremnih da pomognu ženama i devojkama“, rekla je Melinda Frenč Gejts.

  Mekenzi i Melinda, bivše supruge osnivača Amazona Džefa Bezosa i suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa, postale su moćni filantropi. Obe žene, koje su među najbogatijim ljudima na svetu, obavezale su se da če većinu svog bogatstva dati u humanitarne svrhe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE