Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Donald Tramp

  Donald Tramp ne može da završi akviziciju „Truth Social“, kupac traži odlaganje

  Nakon što se suočila sa nizom regulatornih prepreka, kompanija Digital World Acquisition Corp, koja pokušava da preuzme platformu društvenih medija, čiji je vlasnik Donald Tramp, mora da produži rok, koji se nazire, da bi završila kontroverzni dogovor.

  Kompanija za akviziciju posebne namene (SPAC), objavila je kasno u petak da traži odobrenje akcionara za odlaganje roka od 8. septembra za godinu dana kako bi se omogućilo da završi svoju planiranu akviziciju „Truth Social“ čiji je vlasnik Trump Media & Technology Group.

  Akcije kompanije za blanko čekove pale su u ponedeljak ujutro za 3 odsto. Truth Social, koji je imao neuredno lansiranje ranije ove godine, ima za cilj da bude alternativa tradicionalnim društvenim mrežama i obećao je da će se „suprotstaviti tiraniji Big Tech-a“.

  Napori da se kupi vreme dolaze pošto se dogovor suočava sa naletom pravnih pitanja i regulatornog nadzora. Stručnjaci su ranije upozorili na „crvene zastavice“ u vezi sa transakcijom.

  Donald Tramp

  Donald Tramp (YouTube)

  Donald Tramp se suočava sa pravnim problemima koji odlažu posao

  Krajem juna, Digital World je otkrio da su članovi njegovog odbora dobili sudske pozive od federalne velike porote u Južnom okrugu Njujorka u u vezi sa dogovorom. I Ministarstvo pravde i Komisija za hartije od vrednosti istražuju transakciju.

  „Iako ulažemo sve svoje napore da završimo poslovnu kombinaciju što je pre moguće, naš upravni odbor veruje da neće biti dovoljno vremena pre datuma raskida“, navodi Digital World u novom podnesku. Zbog toga Digital World traži od akcionara da produže rok do 8. septembra 2023. Bez produženja, kompanija je rekla da bi mogla biti „prinuđena na likvidaciju“ bez dogovora.

  Istrage DOJ-a i SEC-a poslužile su kao glavne prepreke za postizanje dogovora, navodi se u podnesku.

  „Doživeli smo niz regulatornih kašnjenja. Mi i TMTG možemo da nastavimo da doživljavamo dodatna kašnjenja u budućnosti. Ova kašnjenja mogu dovesti do toga da ne budemo u mogućnosti da dovršimo poslovnu kombinaciju“, dodali su.

  U podnesku se ukazuje da su regulatorni problemi sa kojima se suočava Trampov sporazum „strašni“. Osim toga, „otkriva mogućnost da je dogovor raskinut zbog regulatornih prepreka“, rekao je Metju Kenedi, viši strateg za IPO tržište u Renesans kapitalu.

  „SEC i DOJ nisu poznati po tome što se brzo kreću ili pokušavaju da ubrzaju stvari kako bi pomogli SPAC-u. U nekim slučajevima, neograničena odlaganja mogu povećati verovatnoću da će posao u suštini biti raskinut“, zaključio je on.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE