Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Golf

  Prodaja Volkswagen grupe u Evropi DRASTIČNO PALA u odnosu na prošlu godinu

  Prodaja Volkswagen grupe pala je za oko petinu u prvoj polovini ove godine u odnosu na godinu ranije, pokazali su podaci kompanije.

  Ukupne isporuke kupcima širom sveta pale su za 22,4 odsto u drugom kvartalu godine. Pri tome su centralna i istočna Evropa, uključujući Rusiju, najteže pogođene sa padom od 49,3 odsto.

  Volkswagen je obustavio trgovinu i proizvodnju u Rusiji u martu. Nedavno je ponudio isplate zaposlenima za dobrovoljno davanje otkaza na jednoj od svojih lokacija u zemlji do kraja godine. Sindikat je ranije ovog meseca izvestio da se lokacija trajno zatvara.

  Dok je prodaja u Rusiji činila samo oko 2 odsto ukupne prodaje automobila u 2021. godini, rat je izazvao poremećaje u evropskoj automobilskoj industriji u lancu snabdevanja. Tu je i inflacija koja utiče na isporuke širom regiona.

  Volkswagen, prodaja

  Volkswagen, prodaja, automobil (Pixabay)

  Prodaja Vokswagena u zapadnoj Evropi pala je za 25,7 odsto u drugom kvartalu, pokazuju podaci od petka. Za razliku od Evrope, Kina i Amerika su zabeležile umereniji pad od oko 16-18 odsto.

  Isporuke električnih vozila na bateriju (BEV) porasle su za nešto više od četvrtine na 217.100. One čine 5,6 odsto ukupne prodaje, uglavnom potpomognute značajnim rastom u Kini.

  Evropa, poznata kao tradicionalno najjače Volkswagenovo tržište električnih baterija, zabeležila je pad od 16,5 odsto u prodaji BEV-a u drugom tromesečju. Međutim, prodaja se i više nego udvostručila u Kini.

  U prvoj polovini godine, Volkswagenova prodaja BEV vozila u Kini porasla je više od tri puta u odnosu na prošlu godinu na 63.500 jedinica, saopštila je kompanija.

  Ipak, proizvođač automobila uveliko zaostaje za lokalnim konkurentima i Teslom u Kini. Prodao je oko pet puta manje od Tesle i 10 puta manje od domaćeg proizvođača električnih vozila BYD u maju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE