Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Muzej Đorđu Balaševiću

  Problemi u NS: Aktivisti ne dozvoljavaju radove, Koridori tvrde – most ima sve dozvole

  Preduzeće Koridori Srbije saopštilo je da postoje sve neophodne dozvole za početak radova na izgradnji mosta na obilaznici oko Novog Sada, čemu se protive ekološki aktivvisti i građani.

  „Na lokaciji predviđenoj za izgradnju pomenutog mosta, došlo je do protesta grupe aktivista koji su tom prilikom dezinformisali javnost o nepostojanju neophodnih dozvola za početak aktivnosti“, navedeno je u saopštenju.

  Preduzeće kaže da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije 31. juna dalo Rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli za prvu fazu izgradnje Obilaznice oko Novog Sada na trasi državnog puta, za izgradnju privremenih mostova sa leve i desne obale Dunava.

  Rešenje o privremenoj građevinskoj dozvoli za drugu fazu izgradnje Obilaznice dobijeno je 15. septembra.

  „Naglašavamo da je izvođač radova kompanija CRBC, u skladu sa ugovornim obavezama i dobijenim privremenim građevinskim dozvolama, u toku jučerašnjeg dana započeo predviđene aktivnosti na izgradnji privremenih objekata, koji će služiti za izgradnju glavnih objekata u okviru ovog projekta“, naveli su Koridori Srbije.

  Aktivisti: Nećemo dozvoliti gradnju mosta

  Građani i aktivisti koji već nekoliko dana protestuju na Šodrošu, lokaciji predviđenoj za novi most, pokušavaju da spreče postavljanje ograde za gradilište, a u nekoliko navrata morala je da interveniše i policija.

  Kako javlja portal 021, oni su nakon sat vremena mirnog protesta srušili deo ograde koju su postavili radnici kineske kompanije.

  Pripadnici žandarmerije i policije su raspoređeni duž cele ograde, a od početka procesa nekoliko aktivista je privedeno.

  Pre incidenata, u „Šodroš Survivor kampu“ građani su poručili da neće dozvoliti da se gradi u tom delu Novog Sada, jer je taj rukavac Dunava stanište „više od 200 zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta“.

  Protest organizuje Ekološki front Novi Sad, koji je pozvao građane na takozvano „čišćenje Šodroša“.

  Izvor: Beta, 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE