Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Probijeni svi rokovi: Pasarela na KALEMEGDANU ni posle dve godine nije u funkciji (FOTO)

  Ni dve godine posle početka izgradnje, pasarela na Kalemegdanu nije završena.

  Najavljivana kao nova atrakcija u starom jezgru Beograda, pasarela vredna oko 200 miliona dinara trebalo je da poveže Savsko pristanište i Beogradsku tvrđavu.

  Rok za izgradnju prve faze koja je obuhvatala i uređenje platoa ispod i oko pasarele bio je 270 dana, dok je u drugoj fazi koja bi trajala 150 dana trebalo da bude uređene slobodne površine Savskog šetališta i staze na padini Beogradske tvrđave.

  Svi rokovi su davno probijeni, a dve godine kasnije, gradilište deluje napušteno i zaboravljeno.


  Pasarela je bila zamišljena kao pešački stotinak metara dugi most koji se proteže od parkinga na krovu Beton hale do Sava kapije, gde bi se naslonio na Beogradsku tvrđavu. U njegovom produžetku pored Beton hale je vijugava rampa za silazak na šetalište pored reke. U centru rampe je  deset metara visoko postolje od kortena sa liftom u unutrašnjosti, dok je na njegovom vrhu neobična skulptura „Odande dovde”, koju su pre devet godina osmislili vajar Mrđan Bajić i njegov britanski kolega Ričard Dikon.

  Za izradu tog umetničkog dela „Delta holding” gradu je donirao 300.000 evra, a Saobraćajni institut CIP poklonio mu je projekat celog kompleksa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE