Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Privredni registar“ prevara na koju NIKO NE REAGUJE, kako da je sami PREPOZNATE?

  Agencija za privredne registre je pre nekoliko dana ponovo upozorila firme da nemaju obavezu upisa u registar portala “Privredni-registar.rs”, jer to nije zvaničan registar APR-a, već je reč isključivo o komercijalnoj ponudi za oglašavanje.

  Iz APR-a su naglasili da primaoci tih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na tom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva “Digitalna platforma d.o.o. Beograd-Novi Beograd” koje osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

  Mnogi vlasnici kompanija, kojima su uplatnice stigle, reagovali su već na samom početku ukazujući na sumnjivost pristiglog zahteva za upis u takozvani „privredniregistar.rs“. Osim toga, vlasnici su se prisetili da se ovo ne događa prvi put, već da se slično dogovodilo i prošle godine, kada je koverat sa uplatnicom i ponudom za upis u privredni registar poslala privatna „Agencija registar usluga“, koja je – slučajno ili namerno – sajt nazvala „privredniregistar.rs“.

  „Ta firma je i prošle godine slala dopise firmama. Sada je ona ugašena jer joj je račun blokiran, a u februaru je registrovana nova sa kojom nastavljaju da „love“ privredne subjekte. Mi sada ponovo upozoravamo svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs”, kojima se pozivaju da se upišu u pomenuti registar, s obzirom da isti ne predstavlja zvanični registar Agencije za privredne registre“, kažu u APR za Blic.

  Kako dodaju, u pitanju je dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR zbog čega su se u ranijem periodu više puta obraćali MUP i Tužilaštvu.

  Ipak, s obzirom na to da se slična situacija desila i ove godine, moglo bi se reći da navedeni državni organi ne reaguju.

  APR ponovo upozorava: Uplatnice za PrivredniRegistar.rs nemaju veze sa APR

  Prema Krivičnom zakonu – kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina

  Zbog ovoga su se mnogi vlasnici pobunili, a neki podsećaju i na krivično delo opisano u Krivičnom zakonu, u članu 208,  prema kojem su za ovakvu radnju zaprećene i novčana i zatvorska kazna.

  “Ako primaoca dopisa dovedete u zabludu (ili održite u njoj) da je pošiljalac neki državni organ, i tako ga navedete da vam, na štetu svoje imovine, nešto plati – činite krivično delo prevare iz čl. 208 KZ RS”, napisao je Zoran Čičak na Tviteru.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE