Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su UPLATNICE koje privrednici masovno dobijaju ovih dana (FOTO)

  Ovih dana privrednici u Srbiji masovno dobijaju koverte sa obaveštenjem da su u obavezi da plate naknadu u iznosu od 4.500 dinara za upis firme u Privredni Registar.

  U obaveštenju se navodi i da će ukoliko uplatu ne izvrše najkasnije do 12. oktobra 2020. godine naknada za upis iznositi 15.000 dinara.

  Prva asocijacija privrednicima kada vide ovako nešto je Agencija za privredne registre koja vodi Registar privrednih subjekata, što nije slučaj.

  Ton pisma je prilično zvaničan, čak preteći, pa se čini da potiče od neke zvanične državne institucije, međutim reč je o privatnoj firmi, koja nema nikakve veze sa Agencijom za privredne registre.

  Ovim povodom oglasio se i APR upozorenjem građanima da koverte sa uplatnicom za „upis promene u Privredni Registar“ ne potiču od Agencije, već da je u pitanju komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

  I Udruženje potrošača „Efektiva“ upozorilo je građane da ne vrše uplatu, kao i da će se u narednim danima detaljnije pozabaviti sumnjivim poslom dotične firme.

  APR ponovo upozorava: Uplatnice za PrivredniRegistar.rs nemaju veze sa APR

  Izvor: BIZLife

  Foto: APR

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE