BIZLife i Miele Srbija organizovali su prvu Premium večeru.
Ovom prilikom Borut Cvetković, iz slovenačke vinarije Radgonske gorice, predstavio je Untouched by Light – unikatno penušavo vino čije ime doslovce opisuje njegov proces proizvodnje, pakovanja i degustacije. Tvorci ovog jedinstvenog penušavca prešli su na „tamnu stranu”, motivisani naučnim istraživanjima koja su pokazala da izloženost vina dnevnom ili veštačkom svetlu uzrokuje kvarenje arome.

Borut Cvetković
Ovo penušavo vino stari dve-tri godine u potpunoj tami pećine u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji. Kada izađe iz pećine, penušavac se štiti bocom od 99 odsto crnog stakla, a kako bi se dodatno zaštitilo od svetla i vazduha, pakuje se u vakuumirane kesice.
Untouched by Light proizvodi se od najboljih „šardone” grozdova (Blanc de Blancs) korišćenjem francuske metode fermentacije u boci. Prva berba ovog penušavca bila je 2016. godine, a proizvodi se 100 boca godišnje.
Izvor: BIZLife Magazin