Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka u Nišu: Za Naučno-tehnološki park 20 miliona evra

  Naučno-tehnološki park u Nišu trebalo bi da do kraja 2023. godine počne sa izgradnjom nove zgrade, koju je ozvaničila premijerka Ana Brnabić i saopštila da će za tu investiciju Vlada opredeliti oko 20 miliona evra iz zajedničke budžetske kase.

  Premijerka Brnabić je tokom obilaska saopštila da se iz NTP godišnje izveze 20 miliona usluga i rešenja, a kako je trenutno na čekanju 10 start-ap kompanija, istakla je neophodnost dodatnog prostora.

  „Imaćemo novu zgradu u kojoj prema trenutnim procenama treba da uložimo 20 miliona evra, ona će toplom vezom biti spojena sa Naučnim-tehnološkim parkom i naš plan je da do kraja 2023. godine krenemo u izgradnju.“

  Branabić je podsetila na ulaganja u niški aerodrom, uz kontataciju da će Niš biti „još zanimljiviji grad“ kada sa partnerima iz Evropske unije završe projekat modernizacije železničkog koridora 10, odnosno brze pruke Beograd – Niš, ali je najavila i moguće nove investitore u fabrike.

  U ovom trenutku u pregovorima smo sa osam različitih investitora oko ulaganja fabrika i pogona u Nišu, ali pored toga, NTP je poseban potencijal u kome svakoga dana radi oko 500 najboljih, najtalenotovanijih, najkreativnijih ljudi koji stvaraju dodatu vrednost.

  Direktor Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović, rekao je da će novom zgradom kapaciteti NTP biti trostruko uvećani, čime će stvoriti uslove za blizu 100 kompanija i 1200 zaposlenih.

  Podsetimo, tadašnji gradonačelnik Bulatović je sa premijerkom Brnabić još novembra 2017. potpisao ugovor o izgradnji Naučno-tehnološkog parka, radovi su počeli krajem 2018, a svečano je otvoren 2020. godine.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE