Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka PONOSNA na sve što je DRŽAVA uradila tokom pandemije

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je iskreno ponosna na sve što je vlast uradila tokom pandemije koronavirusa, „kako su se borili, koliku su efikasnost pokazali“, na spremnost države da reaguje, „finansijsku sposobnost da iznese sve ovo, a da uporedo sa tim da tri paketa mera podrške građanima i privredi“.

  Brnabić je, u dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o EU na temu „Javno zdravlje, kovid i vakcinacija“, rekla da joj je „žao što smo svedočili raznoraznim zloupotrebama“.

  Ona je istakla da „ovakve pandemije društvo može da pobedi samo jedinstveno, nikako podelama“ i dodala da je „u tom smislu važno da vidimo kako smo se svi mi poneli i kako se nosimo sa ovim svaki dan“.

  Brnabić je, govoreći o tome šta je Vlada Srbije tokom pandemije uradila, uz veliku pomoć i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da građani budu zaštićeni i bezbedni, navela da su izgradili i kompletno opremili tri nove bolnice u Beogradu, Kruševcu i Novom Sadu, što je više od 2.000 postelja zahvaljujući kojima se svaki dan spasavaju desetine života.

  „Prvi smo u kontinentalnoj Evropi, a drugi u Evropi ukupno nabavili vakcine protiv kovida 19. Mislim da smo jedina zemlja koja ima u ovom trenutku pet vakcina na raspolaganju“, rekla je Brnabić na skupu koji je trajao oko dva i po sata.

  Ona je, pored ostalog, navela da je napravljen efikasan sistem za iskazivanje interesovanja za vakcinisanje, pokrenut je proces punjenja i proizvodnje Sputnjik i Sinofarma vakcina u Srbiji, višestruko je unapređen kapacitet za testiranje.

  „Nabavljali smo uvek najinovativnije i najefikasnije lekove i nalazili novac za sve to, nastavili sve infrastrukturne radove“, rekla je Brnabić. Ona je istakla da su povećane plate u zdravstvu, zaposleno je 511 lekara i 900 medicinskih sestara i tehničara.

  Piše i na Guglu

  „U ovom trenutku imamo vakcinisano 3.041.835 osoba, što je 56,3 odsto građana ukupno, revakcinisano je 2.899.964, što je 53,7 odsto i treću dozu je primilo 21,1 odsto građana“, rekla je Brnabić.

  Predsednica Vlade je, na primedbu članova Nacionalnog konventa da nije bilo dovoljno dostupnih podataka od početka pandemije, rekla da to nije tačno i da ste „mogli da pogledate na Guglu da biste našli tražene podatke“.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE