Premijerka ima DOBRE vesti: Nova POMOĆ za građane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka ima DOBRE vesti: Nova POMOĆ za građane

  Građane Srbije uskoro očekuje nova finansijska pomoć kao podrška u daljoj borbi protiv koronavirusa, otkrila je premijerka Ana Brnabić.

  Premijerka je navela i da su na sastanku sa predsednikom i saradnicima iz Vlade donete odluke koje će obradovati građane Srbije, ali nije mogla da govori konkretnije o novim merama.

  “Mogu da kažem da ćemo obradovati građane Srbije, dobre su vesti”, rekla je Brnabićeva u intervjuu Tanjugu, dodajući da su na sastanku razgovarali o tome koliko još novca treba da se isplati kao finansijska podrška u daljoj borbi protiv koronavirusa i šta dodatno može da se uradi.

  Istakla je da posle pauze od nekoliko decenija, Srbija po prvi put može da isplaćuje penzije iz budžeta PIO fonda, bez dodatnih dotacija.

  “Kada imate snažan PIO fond, koji je snažan jer imamo sve veću zaposlenost, a plate rastu, to je sigurnost za penzionere. Samo od toga što danas radimo, možemo da izdvajamo za penzije. Ako nastavimo ovako kao što radimo danas, i mi koji danas radimo imaćemo bezbedne i sigurne penzije, što nije bio slučaj u prethodnih nekoliko decenija”, naglasila je premijerka.

  Brnabićeva je ponovila da Srbija ima ekonomske rezultate kojima može da se pohvali, navodeći da su i sagovornici tokom svih sastanaka u Njujorku, odakle se juče vratila, bili upoznati koliko se dobro Srbija borila prošle, teške godine.

  “Investicioni fondovi u SAD imali su informaciju da je Srbija zemlja sa jednim od najboljih ekonomskih rezultata 2020. godine, a očekuje se to i ove godine”, rekla je premijerka.

  Ona je navela da je planiran rast BDP-a za ovu godinu bio šest odsto, i da sada, kada se pogleda prva polovina godine i realizacija budžeta, može da se očekuje i nešto veći rast.

  “To dozvoljava da razmatramo i dodatnu podršku za građane, povećanje plata i penzija od 1. januara sledeće godine. Verujem u bolji rast od predviđenog i očekujem da ćemo to moći da uložimo u bolji životni standard građana”, rekla je Brnabićeva.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE