Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sana Marin, Sea Dance festival

  Premijerka Finske oslobođena optužbi za nedolično ponašanje na zabavi

  Premijerka Finske Sana Marin oslobođena je optužbi za nedolično ponašanje i zanemarivanje dužnosti, povodom video snimka koji ju je prikazao kako učestvuje na jednoj zabavi, javlja danas britanski BBC.

  Na video snimku koji se na društvenim mrežama pojavio u avgustu, Sana Marin (36) je ovekovečena kako pleše u društvu prijatelja i poznatih ličnosti, a potom se u javnosti digla prašina – navodno zbog desetina pritužbi da se ona nedolično ponašala i time podrila „reputaciju i bezbednost“ Finske.

  Premijerka Finske nije zanemarila dužnosti

  Međutim, sudija je zaključio da Marin nije zanemarila svoje premijerske dužnosti, i da „nema razloga za sumnju“ da se ona ponašala nezakonito.

  Finska premijerka se čak testirala na droge kako bi „otklonila svaku sumnju“ da je bila pod njihovim uticajem, s obzirom da se na video-snimku mogao čuti komentar o narkoticima.

  Rezultati testa bili su negativni.

  Sana Marin, premijerka Finske, Sea Dance

  Sana Marin, premijerka Finske, Sea Dance (Beta/AP)Beta/A

  Sana Marin je u vreme afere rekla da je snimak napravljen na „privatnom posedu“ i da je ona tamo „provela veče sa prijateljima“.
  Upitana za snimak, kazala je: „Ja sam čovek. I ja ponekad žudim za zabavom, lepim stvarima i provodom u ovo doba tamnih oblaka“. Takođe je rekla da se ponašala „isto kao mnogi ljudi“ njenog godišta.

  Incident je mnoge žene podstakao da javno podrže premijerku, pa su Finkinje na društvene mreže u znak solidarnosti sa Sanom Marin postavljale video snimke kako one plešu.

  Marin je 2019. godine postala najmlađa premijerka na svetu, sa samo 34 godine. Njena politička uverenja smatraju se levičarskim, i ona se snažno zalaže za finski sistem države blagostanja.

  Njen mandat su obeležili pandemija kovida-19, ruska invazija na Ukrajinu i, kao reakcija na taj napad, odluka Finske da se odrekne neutralnog statusa i pristupi NATO savezu.

  Finska premijerka u suzama – i njoj treba radosti u ovim mračnim vremenima (VIDEO)

  Izvor: BBC, Agencije

  Foto: Beta/AP, YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE