Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prekinuto ispitivanje vakcine „J&J“ zbog „neobjašnjive bolesti“ učesnika

  Proizvođač lekova „Johnson & Johnson“ prekinuo je kliničko ispitivanje eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa zbog neobjašnjive bolesti jednog od dobrovoljaca.

  Kompanija je saopštila da su su takve pauze normalne u velikim ispitivanjima, koja mogu obuhvatiti desetine hiljada ljudi.

  Ovo je drugi zastoj u ispitivanju vakcine koje sprovodi više proizvođača u svetu. U septembru je kompanija AstraZeneca pauzirala ispitivanja u kasnoj fazi eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa, razvijene sa Univerzitetom u Oksfordu, zbog neobjašnjive bolesti učesnika britanske studije.

  Dok su ispitivanja u Velikoj Britaniji, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji nastavljena, američko ispitivanje je i dalje na čekanju dok se ne preispita regulatorna regulativa.

  Kompanija „Johnson&Johnson“ saopštila je prošlog meseca da je njena eksperimentalna vakcina protiv Covida-19 proizvela jak imuni odgovor u ranoj i srednjoj fazi ispitivanja, nakon čega je kompanija započela završno ispitivanje sa 60.000 učesnika, čije rezultate su očekivali kraj ove godine ili početak 2021.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE