Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljan program Nedelje italijanske kuhinje u svetu 2022.

  Program sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je u Beogradu.

  Inicijativu organizuje Ambasada Italije, u saradnji sa akterima „Sistema Italije“ u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija). Kalendar je bogat inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka između proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda, do naučnih seminara.

  Na programu su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima i picerijama koje su se priključile inicijativi.

  Takođe, jedan deo posvećen je mladima, uz “vreme je za pizzu”, masterclass kurseve koje drže poznati italijanski kuvari u hotelijerskim školama u Srbiji i druženje, zahvaljujući dobrotvornoj večeri baziranoj na italijanskim jelima u saradnji sa UNHCR-om, namenjenoj izbeglicama u Srbiji.

  Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je „italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš je cilj – dodao je – da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. „Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy – zaključio je ambasador Gori – znači i boriti se protiv fenomena „Italian sounding“ (“zvuči italijanski”) i pružiti tačne informacija potrošačima o nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE