Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica MAJA IVANOVIĆ KNEŽEVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica MAJA IVANOVIĆ KNEŽEVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Predstavljamo još jednu BIZmamu Maju Ivanović Knežević, rukovodioca kontrole kvaliteta za Srbiju i Makedoniju, Atlantic Grupa.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Rekla bih, brzo. Speciifična je bila prva nedelja kada smo se suočili sa time da se pandemija dešava i nama, iako smo informacije iz sveta i okurženja već uveliko imali, kao i dovoljno razloga da očekujemo prvi slučaj u našoj zemlji.  I tada su neizvesnost i briga bili najveći. Moram priznati da je prilagođavanju mnogo pomogla i činjenica da je kompanija bila više nego spremna, sa maksimumom solidarnosti i odlukama i merama koje su nama kao zaposlenima omogućile da imamo nekoliko ozbiljnih briga manje. Pitanja da li ćemo i kako raditi, kako ćemo stići do posla, kome da ostavimo decu koja ne idu u školu ili vrtić, i da li će, i kako, biti  primenjene sve preventivne mere zašite su se brzo razrešila, praktično i pre objave vanrednog stanja u državi.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Da nabavim alkohol i maske 😊, kada ih nigde nema. Takođe, mislila sam da je nemoguća misija da radim od kuće, kada su i deca tu. Ali eto, svaka nepredviđena situacija otkriva nam naše “super moći”.

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Ja sam u ovom periodu radila naizmenično, i od kuće i odlazila u firmu. I svaka stvar, pa i ova, uvek ima pozitivne strane.  Kada ste kod kuće dobijete više slobodnog vremena na račun vremena koje provedete u prevozu do i od posla. Takođe, kao majka  osećate spokoj da ste tu uz svoju decu. Kada ste na poslu, pogotovo kada većina kolega radi od kuće i u uslovima kada su radne aktivnosti prilagođene vanrednim okolnostima, imate kvalitetno vreme za rad, sa mnogo manje distrakcije i mogućnost da se neometano skoncentrišete, što je nekada dragoceno.

  Šta vam je najteže palo?

  Zabrana kretanja i otežana organizacija vremena i završavanja svakodnevnih obaveza u uslovima vanrednog stanja. I naravno – neizvesnost, koja je jedno od glavnih obeležja ove pandemije. Za zdravlje i za bližnje svi brinemo, to bih rekla da se podrazumeva.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji.

  Mislim da se svaka mama snađe i bez saveta, na svoj način, i da sve mame imaju neke prikrivene super moći kojih nisu ni svesne, jer one uvek nađu način da sve bude obezbeđeno, da olakšaju, da razumeju, da pomognu, da zaštite, da oboje vedrijim bojama, pa i da poguraju i podrže kada padne moral i kada su teški trenuci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Komentari

  • Borjana

   Bravo za mamu Maju. Racunar ,sin i ribica ukombinovano :) Kcerka je tu negdje , ali vjerovatno ne zeli da se fotografise , ona je velika :)

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE