Rusi zauzeli Černobilj i vojni aerodrom kod Kijeva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi zauzeli Černobilj i vojni aerodrom kod Kijeva

  Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da ruske snage pokušavaju da zauzmu nekadašnju atomsku centralu u Černobilju, u kojoj je 1986. godine eksplodirao reaktor, kao i da su rusi zauzeli vojni aerodrom kod Kijeva.

  Černobiljska nuklearka, u kojoj je 1986. godine eksplodirao reaktor, što je najteži nuklearni incident u istoriji – pala je u ruke Rusa, potvrdio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak.

  Reaktor je prekriven zaštitnim pokrivačem, kako bi se sprečila radijacija. Prema njegovim rečima, stanica je trenutno u opasnosti, postoji rizik od provokacija.

  “Posle žestoke bitke izgubljena je naša kontrola nad lokacijom oko Černobilja. Ne zna se u kakvom su stanju objekti bivše nuklearne elektrane u Černobilju i skladište nuklearnog otpada”, rekao je Podoljak.

  Černobilj se nalazi 130 kilometara severno od Kijeva, navodi AP.

  “Naši branioci daju živote kako se tragedija iz 1986. ne bi ponovila. To je objava rata celoj Evropi”, poručio je ranije Zelenski.

  Zelenski je izjavio da su Rusi zauzeli vojni aerodrom Gostomel koji se nalazi oko 40 kilometara od Kijeva,  obećavajući da će biti vraćen Ukrajincima.

  Zelenski je rekao da su ruske snage zauzele aerodrom, ali je padobransko sletanje na taj aerodrom blokirano, pošto je ukrajinska vojska dobila naredjenje da “uništava” ruske snage.

  Vlasti u Ukrajini uvele su policijski sat u Kijevu, Čerkaskoj oblasti, Dnjepru i drugim gradovima, a ranije danas je Zelenski proglasio ratno stanje za celu zemlju nakon što je Rusija pokrenula napad na ovu zemlju.

   

  Putin objavio početak napada na Ukrajinu, EKSPLOZIJE u celoj zemlji

  Sitaucija u Ukrajini danas je tema broj jedan, a potresne slike i video snimci sa aktuelnim dešavanjima danas su obišle svet.

  Izvor: N1, agencije

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE