Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POVRATAK KORENIMA: Indijac koji je kupio IMT je u stvari Beograđanin

  Dečja igra uz Industriju mašina i traktora Beograd, posle skoro četiri decenije, izrodila je prodaju IMT – indijskom gigantu „Tafe“, pišu Večernje novosti.

  Naime, Kamal Ahuđa, zamenik direktora „Tafe“ za evropsko tržište, rođen je u Beogradu. Odrastao je uz fabričku ogradu, a otac Ved Prakaš Ahuđa je među prvim ljudima u „Tafeu“ još od šezdesetih godina. Želja mu je, kako ekskluzivno za „Novosti“ kaže – ispunjena, pišu Večernje novosti.

  “Toliko sam gurao ovo i želeo da Tafe kupi IMT, naročito da sve to doživi moj otac, koji ima 85 godina i koji i dalje rukovodi čitavom kompanijom“, u dahu nam je ispričao Ahuđa, koji je u ponedeljak, u ime kompanije „Tafe“ pazario fabriku IMT za 66,8 miliona dinara, navodi list.

  “Majka mi je Srpkinja, a otac Indijac. Ovde sam rođen. Išao sam u Osnovnu školu ’22. oktobar’. Sa 10 godina sam otišao u Indiju, a kasnije u Austriju. Otac je bio direktor u ‘Tafeu’ i šezdesetih godina, kada je i počela saradnja između ove indijske kompanije i IMT. Ta saradnja trajala je do početka embarga i sigurno je ostvarena razmena od 250 miliona dolara.”

  Kako je ispričao Ahuđa, savetnici u njihovoj firmi su poslednja četiri direktora IMT. Tehnologija koja se primenjuje slična je onoj koju je imao IMT, pa zato ne treba da čudi otkud „Tafe“, opet, u Srbiji.

  “Nismo se pojavili odjednom. Mi smo vezani za IMT. Otac, koji ima i fotografije sa Titom i dalje radi za ‘Tafe’ – on je direktor, a ja zamenik. Naša kompanija je prisutna svuda u svetu. Vlasnica „Tafea“ je naša rođaka i jedna izuzetno uspešna žena. Naša želja je bila da otac doživi da IMT bude deo „Tafea“ i u tome smo uspeli. Ovo smo dugo pokušavali, ali iz raznih razloga nije se moglo. Samo da pogledate traktore „tafe 42“ i IMT 539, videćete da su to bukvalno iste mašine”, kaže kupac IMT-a.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE