Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali, inflacija

  Povećanje plata i penzija SAMO UMANJUJE efekte inflacije

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će procenat rasta penzija ove godine biti dvocifren, a da će se tačan iznos znati do jeseni.

  Mali je za Večernjih novosti rekao da će u septembru Srbija u dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) „imati tačnu računicu, usklađenu sa švajcarskom formulom“, koja će kao parametre nivoa rasta penzija uzeti rast plata i nivo inflacije.

  Na pitanje da li se od marta očekuje usporavanje inflacije, kako je ranije najaviljivano, Mali je odgovorio da je inflacija „uvezena“ i da su se „svetski ekonomski problemi prelili i na tržište Srbije koja je usko povezana sa ekonomijom Evropske unije koja je najveći spoljnotrgovinski partner.

  „Optimista sam, ali se u procenama i planovima uvek vodim pesimističnim prognozama, kako bi se anulirali dodatni negativni efekti eventualnog pogoršanja parametara. Svi trpimo posledice, to je neizbežno“, rekao je Mali i dodao da „Srbija uspeva da građanima umanji efekte inflacije povećanjima plata i penzija“.

  Krajem prošle godine, premijerka Ana Brnabić izjavila je da „povećanje plata i penzija u Srbiji ne samo da prati inflaciju već je i veće od inflacije“.

  Predsednik Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da je država povećanjima plata i penzija uspela da anulira inflaciju, što mnoge evropske zemlje nisu uspele.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE