Potrošači i programi lojalnosti – uštede i jednostavno korišćenje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potrošači i programi lojalnosti – uštede i jednostavno korišćenje

  Sigurno u novčaniku imate barem jednu karticu lojalnosti nekog od svojih omiljenih brendova. U tome svakako niste usamljeni jer istraživanja pokazuju da dve trećine domaćinstava u Srbiji poseduje bar jednu loyalty karticu, a da više od 80 odsto vlasnika karticu koristi prilikom svake kupovine.

  Takođe, istraživanja pokazuju da potrošači od programa lojalnosti pre svega traže da ispunjavaju tri preduslova:

  1. Uštede – Sasvim je jasno zašto je potrošačima stalo da za što manje novca dođu do najkvalitetnijih proizvoda i usluga. Kreatori uspešnog programa lojalnosti ovo sigurno imaju na umu.
  2. Jednostavno korišćenje – Savremeni potrošači cene svoje vreme i nemaju mnogo tolerancije za komplikovane procedure. Zato važi pravilo – što jednostavnije, to bolje.
  3. Dostupnost – Ko nije imao problem sa novčanikom prepunim kartica ili barem jednom nije zaboravio loyalti karticu svog omiljenog brenda baš kad je krenuo u kupovinu? Zato je potrebno omogućiti potrošačima da im je kartica uvek pri ruci. Digitalizacija je rešila i taj problem, jer su naši mobilni telefoni pretvoreni u pokretni novčanik, pun virtuelnih kartica koje nam omogućavaju da koristimo programe lojalnosti čiji smo članovi.

  Sve ove tri kategorije uspešno su povezane u programu lojalnosti kompanije NIS „Sa nama na putu“, koji omogućava sakupljanje i korišćenje bonus poena, kao i uštede prilikom kupovine goriva ili drugih proizvoda na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama. Naime, svaka kupovina na benzinskim stanicama NIS-a uz karticu „Sa nama na putu“, donosi uštedu do 5,50 dinara po litru goriva, kao i mnoge druge pogodnosti.

  Ovaj program sada je dodatno modernizovan i moguće je postati njegov član putem aplikacije, bez odlaska na benzinsku stanicu. Sve što je potrebno da uradite je da preuzmete aplikaciju putem Google Play ili App Store digitalnih prodavnica i odaberete opciju „Imam karticu“, ili „Želim karticu“. Mobilna aplikacija zapravo predstavlja digitalizovanu karticu lojalnosti koja je na taj način uvek uz potrošača, spremna za novo sakupljanje ili korišćenje bonus poena. Pored toga, NIS je omogućio i posebnu pogodnost za nove članove programa lojalnosti „Sa nama na putu“ – svi koji budu želeli da se učlane u program online, putem mobilne aplikacije, dobijaju na poklon 500 bonus poena uz prvu kupovinu goriva do kraja novembra. A to je tek početak puta u svet specijalnih popusta i super ponuda na benzinskim stanicama NIS-a.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE