Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisano 5 ugovora o ulaganjima: Novi investicioni zamah vredan 180 miliona EUR

  Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas da je podržalo 5 novih, višegodišnjih, investicionih ugovora, odnosno projekata u sektoru auto-moto industrije i proizvodnje elektro opreme, vrednih gotovo 180 miliona evra.

  Reč je o projektima renomiranih kompanija i svetski poznatih proizvođača delova i opreme koje će doneti visoku tehnologiju i proizvodne procese i zaposliti više od 420 ljudi, navedeno je u saopštenju.

  Kako je precizirano, radi se o izgradnji nove fabrike za proizvodnju mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija u Staroj Pazovi „Muehlbauer Automation“, opremanju postrojenja za proizvodnju elektronske opreme za motorna vozila u Novom Sadu „Nidec Electric Motor Serbia“ i opremanju postrojenja za proizvodnju električnih i elektronskih delova za motorna vozila u Novom Sadu „Nidec Elesys Europe“.

  Takodje je podržana i izgradnja proizvodnog pogona za proizvodnju aktuatora u Jagodini „Schiebel Components“ i proizvodnja izolacionih materijala u Surdulici „Кnauf Insulation“.

  Kako je objašnjeno, kompanija „Muehlbauer Automation“ je deo grupacije koja posluje u sektoru električnih i elektronskih proizvoda i poseduje tehnološke centre u SAD, Nemačkoj, Slovačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Maleziji i Кini, a do kraja 2025. godine će investirati 29,5 miliona evra u izgradnju nove fabrike za proizvodnju mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija u Staroj Pazovi i zaposliti 150 novih radnika.

  Kompanija „Nidec Electric Motor Serbia“ će do kraja 2026. godine u Novom Sadu investirati 93 miliona evra na opremanje postrojenja za proizvodnju elektronske opreme za motorna vozila, a do kraja 2024. godine zaposliti 116 novih radnika.

  O kakvim projektima je još reč?

  Кompanija „Nidec Elesys Europe“ realizuje investiciju koja se odnosi na opremanje postrojenja za proizvodnju električnih i elektronskih delova za motorna vozila, a biće zaposleno najmanje 100 novih radnika na neodređeno i uloženo 37 miliona evra do kraja 2024. godine.

  Кompanija „Schiebel Components“, u vlasništvu firme „Schiebel Antriebstechnik Gesellschaft“ iz Austrije, otvoriće proizvodni pogon u Jagodini koji će proizvoditi akumulatore za tržište Evrope, Azije, SAD i Rusije, a investiraće nešto manje od dva miliona evra i zaposliti 40 novih radnika.

  Kompanija „Кnauf Insulation“ proizvodi izolacione materijale i već ima pogon za proizvodnju izolacionih materijala u Surdulici, a uložiće još skoro 17 miliona evra i zaposliti 15 novih radnika u Surdulici.

  Najavljeno je i da će tokom januara 2023. godine ministarstvo privrede započeti zajedničku realizaciju projekata i sa kompanijama „AКU Italia Srl“ (Milotex), „Flammat“, „Natura Trade“ (treća reinvesticija) i Don Don (druga reinvesticija).

  Uloženo 250 miliona EUR u novi pogon ZF-a: Biće otvoreno 600 radnih mesta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE