Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pošta srbije

  Pošta Srbije upozorava na novu prevaru

  Pošta Srbije upozorila je na novu prevaru građana – tzv. fišing mejlove u kojima se traži uplata novca putem platnih kartica, a kako navode zloupotrebljeno je ime i logotip ovog javnog preduzeća.

  Javnom preduzeću Pošta Srbije prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se građanima lažnim mejlovima sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju isporuke izvesne pošiljke.

  U pitanju je fišing prevara, pokušaj krađe podataka građana – mejlovi stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu Pošte Srbije, a na kojima se traži uplata novca putem platnih kartica. Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke, navodi se u saopštenju Pošte.

  Ponovo skreću pažnju da Pošta Srbije na ovaj način ne komunicira sa korisnicima i da ukoliko dobiju mejlove ili poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

  Kako iz Pošte saopštavaju, za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije https://www.posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx.

  Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, na raspolaganju je, takođe, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

  Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, naveli su iz Pošte.

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE