Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pošta Srbije se pohvalila NAJVEĆOM DOBITI još od 2017.

  JP “Pošta Srbije“ je u prvih devet meseci 2021. godine ostvarilo dobit od 2,8 milijardi dinara, i to je najuspešniji rezultat u odnosu na sve godišnje rezultate od 2017. godine.

  Kako se navodi u saopštenju kompanije, u odnosu na celu 2019. godinu, trenutno ostvarena neto dobit je za skoro 50 procenata viša, dok je u odnosu na celu prethodnu godinu uvećana preko tri puta.

  Nadzorni odbor JP „Pošta Srbije“ održao je danas sednicu na kojoj su razmatrani rezultati preduzeća u prethodnom periodu, nakon čega je usvojen Izveštaj  o stepenu realizacije godišnjeg programa poslovanja za prvih devet meseci ove godine.

  Od dolaska novog rukovodstva Pošte Srbije, 5. marta ove godine, za nešto više od šest meseci, zaustavljen je konstantan pad poslovnog rezultata koji je započeo još 2016. godine.

  Ovogodišnji ostvareni devetomesečni rezultati su čak 2,8 puta veći u odnosu na isti period 2019. godine, a preko šest puta veći u odnosu na taj period 2020. godine.

  Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević je istakao da su  ovakvi rezultati ostvareni u relativno kratkom periodu, kao i da je preduzeće za narednu godinu pokrenulo niz značajnih investicionih projekata radi uspostavljanja dugoročne stabilnosti poslovanja, što će rezultirati i boljim standardom zaposlenih.

  „Izuzetno sam ponosan na naše radnike koji su svojim radom doprineli ovakvim poslovnim rezultatima na koje bi svako od njih trebalo da bude ponosan. Oni nas obavezuju da nastavimo u istom pravcu kako bi Pošta postala najbolja kompanija u Srbiji, što je i jedan od glavnih ciljeva koje smo zacrtali na početku našeg mandata“,  izjavio je Đorđević.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pošta Srbije/Vuk Branković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE