Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  agent luksuznih nekretnina

  Posle optužbi za mobing, direktor Vodovoda osumnjičen da je prisvojio 35,5 miliona RSD

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila N.Š. (38), odgovorno lice u JKP Vodovod Zaječar, zbog sumnje da je jednoj firmi isporučivao i naplaćivao pijaću vodu kao tehničku, prisvojivši na taj način oko 35,5 miliona dinara.

  Radnici Vodovoda potvrđuju za N1 da je policija odvela sadašnjeg tehničkog direktora Nikolu Šarčevića, a reč je o funkcioneru koji je prethodno optuživan za mobing, za vreme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora preduzeća.

  Pred zaječarskim sudovima je, kako su za N1 govorili zaposleni u Vodovodu, bilo više od 20 postupaka, što zbog dokazivanja mobinga od strane Šarčevića, kao i za povratak na posao navodno nezakonito otpuštenih u Vodovodu. Mnogi su svedočili o malverzacijama i tvrdili u javnosti da su zbog toga maltretirani i otpuštani sa posla.

  Neposredno pred hapšenje Šarčevića, stigla je i potvrda Apelacionog suda iz Niša po pitanju ranije pesude Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog u Vodovodu Tomislava Petkovića.

  Njome je utvrđeno da je u periodu od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javno komunalnom preduzeću Vodovod, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, prenosi list Danas.

  Petković je kao sindikalni predstavnik Nezavisnog sindikata govorio o nepravilnostima i dobio otkaz.

  Kako je u maju govorio za N1, Šarčević je za vreme „direktorovanja“, doneo odluku da je sve što se događa u preduzeću – službena tajna, poput odluke o ceni vode za pojedine povlašćene kupce.

  Šarčević je, podsećaju otpušteni radnici, u v.d. zvanju bio godinama. Tvrde, potpuno suprotno zakonu. Sve njegove odluke, pa i otkaze, ne samo zbog toga smatraju nezakonitim. Kada su vlasti rešile da ga sklone, postavili su drugog vršioca dužnosti, ali je prethodnik postao tehnički direktor.

  Izvor: N1, Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE