Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija, mobilizacija

  Iskreni pomoćnik Sergeja Lavrova: Sankcije bi razočarale Moskvu

  Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio da bi Moskva bila razočarana ako bi joj Srbija uvela sankcije, kao i da je uveren da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima neće vršiti politički harakiri uvođenjem sankcija protiv nje.

  „Bio bih neiskren ako bih rekao da bismo bili ravnodušni prema tome da nam Srbija uvede sankcije. Naravno da bismo bili razočarani“, rekao je Gruško za Sputnjik, na tvrdnju novinara da u delu javnosti u Srbiji postoji narativ da bi, čak i da Beograd uvede sankcije, Rusija trebalo da „nas razume da nismo mogli drukčije“.

  Prema njegovim rečima, „kad na Zapadu uvode protiv nas sankcije oni faktički uvode sankcije protiv sebe“.

  „Svi znaju za tužno stanje u energetskom sektoru, čak i u sferi prehrambene bezbednosti. To je upravo rezultat sankcija koje su još više pogoršale situaciju ionako kritičnu kao posledica pandemije“, rekao je Gruško i naveo da „sada Zapad zbog toga pati“.

  Nemački ministar KRIVI Putina za ekonomsku krizu u Evropi

  „Zato je priključenje sankcijama, kažem teoretski, uvođenje sankcija protiv sebe. Mi polazimo od toga da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima i ne popušta pred pritiskom, neće vršiti takav politički harakiri“, rekao je Gruško na kraju svoje posete Beogradu.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Gruška tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra, saopštilo je u subotu Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  Gruško je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

  Intelektualno slobodna ministarka za sankcije Rusiji

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE