Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poskupele svadbe u susedstvu, veselja sve manje

  Zbog skoka cena namirnica, mladenci u restoranima moraju platiti do tri evra više po gostu. Menadžeri nekoliko ugostiteljskih objekata u crnogorskim opštinama kažu da je poskupljenje svadbenih paketa uslovilo i smanjen broj veselja.

  Jedan popularni restoran u Podgorici poznat po organizovanju venčanja i drugih zabava, morao je povećati cene paketa dva evra po osobi.

  „Poskupljenje je simbolično u odnosu na to koliko plaćamo namirnice. Najjeftiniji paket za svadbe sada je 25 evra, dok je najskuplji 60“, kazao je za Portal RTCG.

  Restoran u kojem Bjelopoljci rado izgovaraju „DA“ povećao je cenu „stolice“ na venčanju za tri evra.

  „Morali smo da poskupimo najviše zbog cene ulja i mesa. Samo goveđi pršut sada košta 20 evra. Ovo je najmanje što smo mogli da korigujemo cene“, kaže menadžerka i dodaje da zbog toga imaju i manji broj svadbi.

  „Prethodnih godina u ovo vrijeme bilo nam je popunjen svaki vikend do leta. Sada imamo dosta slobodnih termina“, rekla je menadžerka.

  Kada je reč o Baranima, u jednom poznatom restoranu još slave po starim cenama. Međutim, to neće potrajati. „U novom meniju smo pokušali da izbegnemo namirnice koje su najviše poskupele, međutim, pošto to nije održivo, planiramo da u skorije vreme povećamo cene“, kazao je vlasnik restorana.

  Restoran nadomak Podgorice zarađuje manje iako svadbene pakete naplaćuje više.

  „Pre korone, 2019. godine imali smo svadbe svakog vikenda, sada ih je mnogo manje. U maju imamo ili subota ili nedelja, a ranije su bila popunjena oba dana vikenda“, kazao nam je menadžer.

  Njihove cene sada su više za dva evra. „Najjeftiniji paket nam je 27, a najskuplji 42 evra“, kazao je on.

  Prema podacima Monstata, usluge hotela i restorana skuplje su 4,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

  Mladencima ostaje da razmisle isplati li im se „stati na ludi kamen“ u doba inflacije ili da se nadaju da će gosti biti toliko darežljivi i da barem nakon svadbe neće biti u finansijskom minusu.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE