Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslodavci u Srbiji dobili NEPROLAZNU OCENU: Nema povratne informacije

  Zbog izostanka povratne informacije od poslodavca čak 88 odsto kandidata ocenilo je najnižom prosečnom ocenom, koja je ove godine 1,5, pokazalo je istraživanje sajta Infostud.

  Iako je do izbijanja pandemije postojala blaga tendencija u poboljšanju situacije, kako navode, prošlogodišnja neprolazna ocena ponovila se i ove godine.

  “U vremenu velikog deficita kadrova, kada je sve teže doći do radnika situacija postaje još alarmantnija kada zbog ovog razloga čak 65 odsto kandidata navodi da više ne bi konkurisali kod istog poslodavca, a njih 70 odsto ističe da čak tog poslodavca ne bi prepuručili nekom od svojih bližnjih”, ističu u Infostudu.

  Kakva je situacija s druge strane?

  Sa druge strane, da mnoge kompanije pridaju veliki značaj kako ovim procesima tako i svom imidžu u javnosti pokazuju i visoke ocene za način zakazivanja testa ili intervjua gde su ove godine dobile prosečnu ocenu 4.

  Ocenu 3,7 dele procesi o dobijanju informacija o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali, opis posla i radni uslovi i brzina završetka selekcije.

  Najbolje ocenjene kompanije

  Najbolje ocene ove godine kandidati za posao dali su kompanijama Neoplanta, Asip Prevent i Publik, dok su u IT sektoru najbolje ocenjeni Coing, Visaris i Sixsentix.

  Infostud

  Iako godinama unazad podaci o izostanku povratne informacije ukazuju na negativan uticaj po imidž poslodavaca, ni ove godine se ne vidi pomak u nastojanju poboljšanja ovog koraka u procesu selekcije i regrutacije.

  Kao i svih prethodnih 13 godina, Infostud je, kako navode, i tokom ove godine prikupljao ocene kandidata o procesu selekcije i regrutacije kod poslodavaca kod kojih su konkurisali za neku od otvorenih radnih pozicija.

  U ovogodišnjem istraživanju „Oceni put do posla“ svoj stav je iskazalo 22.339 kandidata na 28.791 konkursa raspisanih od strane 7.783 poslodavaca.

  Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od 1 do 5 za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Infostud

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE