Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POREZ: Premijerka priskače u pomoć paušalcima

  Paušalci u Srbiji (lekari, veterinari, prevodioci, inženjeri, arhitekte i ostali iz pet grupa poreznika) koji su posle skoro tri godine, konačno dobili poreska rešenja za 2015, 2016. i 2017. godinu našli su se pred novim problemom. Umesto poreza na prihod od samostalne delatnosti, koji bi po Uredbi trebalo da bude veći 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, većina onih koji sami sebi uplaćuju porez, primetili su da državi treba da plate značajnije veći namet i to u roku od 15 dana.

  Izuzetak od pravila o rastu od najviše deset odsto su novi preduzetnici, koji su posle 2014. godine registrovali firmu, a koji tek sada prvi put dobijaju poreska rešenja, kao i advokati kojima je ostala ista osnovica iz 2014. godine.  Zbog svega ovoga su se za pomoć obratili Ani Brnabić, premijerki Srbije, koja je odmah posle razgovora s Poreskom upravom, na svom tviter nalogu poručila „da svi koji smatraju da su oštećeni podnesu žalbe, koje će biti uvažene”.

  – Posle sastanka s Poreskom upravom, dogovorili smo se da, ako je rešenje povećano više od 10 odsto godišnje treba podneti žalbu, kako bi ga ispravili, čak iako je prošao rok za žalbu od 15 dana. Ukoliko bude problema, budite slobodni da se ponovo javite – napisala je Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

  Iz njenog kabineta potvrdili su juče za „Politiku” da je tačno da je premijerka na ovaj način odgovorila paušalnim poreznicima, dodajući da svi oni koji imaju problem, inače na ovaj način kontaktiraju premijerku koja im odgovara.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE