"Poreski" dokaz da Nišlije sve više rade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Poreski” dokaz da Nišlije sve više rade

  Budžet grada Niša u prvih devet meseci ove godine najviše je napunjen porezima građanima na zaradu i na imovinu, a ukupni prihodi Grada veći su za 270 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine.

  Najviše se iz gradske kase, kako kažu iz Sekretarijata za finansije, trošilo na robu i usluge i plate zaposlenih, ukupno blizu tri milijarde dinara.

  Od januara do septembra 2018. godine od poreza na zarade dobijeno je 2,58 milijardi dinara, navodi Danijela Spasović iz Sekretarijata, a porez na imovinu “doneo” je u kasu 726 miliona.

  Prihod od poreza na zarade je oko 160 miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu. Porez na imovinu je u odnosu na isti period prošle godine veći za 22,5 miliona dinara. To znači da imamo veći broj zaposlenih i da je porezom na imovinu obuhvaćeno više obveznika, objašnjava Spasović.

  Ukupno izvršenje prihoda za prvih 9 meseci je 85,45 %, a tekući prihodi veći su za 264 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu. Realizacija rashoda u 2018. godini je 80,10 %, ali je realizacija planiranog za investicije bila (samo) 61,8 %.

  Najveći izdaci na rashodnoj strani gradske kase su za plate zaposlenih 1,43 milijarde dinara i za robu i usluge blizu 1,57 milijardi.

  Izvršavali smo redovno sve obaveze koje su bile po prioritetima – rashode za zaposlene, korišćenje usluga i roba, izvršavali smo određene rashode vezane za investicije, obaveze prema dobavljačima. Zadovoljni smo realizacijom za devetomesečni period, kaže Spasović.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: GoogleMaps_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE