Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedan problem manje: Poreske olakšice za mlade privrednike

  Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana kojim su predviđene određene olakšice za poslovanje privrede.

  Zakon predviđa nove poreske olakšice prilikom zapošljavanja mladih kada započnu sopstveni posao, kroz oslobođenje od plaćanja poreza (kao i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje) na zarade u prvim godinama poslovanja (u godini osnivanja i u narednoj godini).

  Cilj je da se podstakne preduzetništvo i kroz poresko oslobođenje eliminiše jedna od ključnih prepreka za započinjanje i vođenje poslovanja.

  Vlada Srbije je ocenila da će ta mera dovesti do smanjenja broja mladih koji posluju u sivoj ekonomiji, stimulisati preduzetnički duh i privredni angažman mladih, a bez realnog opterećenja budžeta.

  Zakon predviđa i produženje postojećih poreskih olakšica za zapošljavanje novih lica koje ističu 31. decembra ove godine.

  Izmenema zakona predvidjeno je i da neoporezovani deo zarade radnika, umesto 11.790 dinara, od 1. januara 2018. bude 15.000 dinara.

  Usvojen je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE