Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zagreb, Hrvatska (Pixabay)

  Pomama za stanovima u Zagrebu, a cene su „Bože pomozi“

  Ogromna potražnja za stanovima u Zagrebu dovela je do novog skoka cena, a ko je lane kupio stan, već je zaradio 18 odsto, piše Večernji list.

  Doći do stana u prestonici Hrvatske je nemoguća misija, bilo da je reč o kupovini ili najmu. Za 40 kvadratnih metara u zagrebačkom naselju Španskom prodavci traže i 150.000 evra, navodi Večernji list.

  Hrvatska je lane bila pri vrhu po rastu cena stanova, a slično se događa već i na samom početku ove godine. APN, novac zarađen od iznajmljivanja turističkih apartmana, nema poreza na kapital…Sve to stvara pritisak na tržište nekretnina.

  Ko god želi iskoristiti državne podsticaje za kupovinu stana, morao bi u narednih mesec dana naći odgovarajući stan, što je još jednom izazvalo cenovni udar na tržištu nekretnina.

  Država je za najnoviji, moguće i poslednji konkurs za subvencije stambenih kredita obezbedila oko 9,3 miliona evra i očekuje da će se javiti oko 5.800 kupaca stanova i kuća.

  Cene po kojima se sad prodaju stanovi su „Bože pomozi“, ne želim ni reći za koliko se prodaju stanovi u Zagrebu“, kaže Boro Vujović, vlasnik zagrebačke agencije za nekretnine. „Na tržištu ima svega osim stanova“, ističe i drugi zagrebački agent Peđa Kovačević.

  Izvor: Večernji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE