Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Polovina Amerikanaca želi da „Stena“ bude PREDSEDNIK

  Gotovo polovina Amerikanaca želelo bi da Dvejn Džonson, poznat pod njegovim rvačkim imenom Rok (Stena), bude predsednik Amerike, pokazala je nova anketa.

  Najmanje 46% Amerikanaca podržalo bi predsedničku kandidaturu poznatog glumca, prema anketi koju je Piplsay objavio ranije ovog meseca.

  Anketa je sprovedena nakon što je 48-godišnji glumac i bivši rvač nagovestio moguću kandidaturu za predsednika 2024. godine, „ako je to ono što narod želi“.

  Razmotrio bih predsedničku kandidaturu u budućnosti ako to ljudi žele. Zaista to mislim i ne šalim se uopšte. To bi zavisilo od ljudi, čekao bih i slušao, opipavao teren“, rekao je Džonson u februaru za USA Today.

  (Hiram Garcia/Sony via AP)

  Anketa sprovedena putem interneta, u kojoj je učestvovalo oko 30.138 punoletnih Amerikanaca, otkrila je da 63% Amerikanaca veruje da bi holivudske zvezde zaista mogle da budu dobri političari ako imaju „pravi stav i pomoćno osoblje“.

  Zanimljivo je da se percepcija o slavnim ličnostima koje se okreću politici malo razlikovala među generacijama, jer 35% milenijalaca (uzrast od 18 do 35 godina) i pripadnika generacije X (uzrast od 36 do 47 godina) smatra da zvezde mogu biti dobri političari u poređenju sa 30% pripadnika generacije Z (rođeni posle 1996).

  Sveukupno je utvrđeno da 81% učesnika veruje da mišljenja poznatih ličnosti mogu da utiču na javno mnjenje.

  Anketa je pokazala da će 29% ispitanika podržati Džonsonovu predsedničku kampanju i glumca Metjua Mekonahija za guvernera Teksasa, a dodatnih 17% izrazilo je podršku samo Džonsonovoj trci.

  Džonson nije bio jedini izbor za budućeg predsednika iz redova slavnih. Utvrđeno je da je glumac Vil Smit najpopularniji izbor za predsednika i među milenijalcima i među generacijom Z, dok su Opra Vinfri i Anđelina Džoli bile najbolji ženski izbor u ovoj kategoriji generacija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE