Bojkot svega što je rusko: Premijer pozvao Poljake da uvedu lične sankcije Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sankcije rusiji

  Bojkot svega što je rusko: Premijer pozvao Poljake da uvedu lične sankcije Rusiji

  Poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je ovog vikenda Poljake da uvedu Rusiji svoje lične sankcije, preko bojkota roba ruskih preduzeća ili stranih koja zarađuju u Rusiji.

  “Pošto se rat već tiče na neki način svakoga od nas onda i svako od nas mora na neki način da se uključi u to da se on zaustavi. Zato vas pozivam da samoinicijativno uvedete svoje lične sankcije. Najočiglednije su bojkot ruskih proizvoda, bojkot ruskih preduzeća ali i onih stranih koja ne žele da prestanu da zarađuju na prisustvu u Rusiji”, kazao je Moravjecki u svom vikend podkastu.

  sankcije rusiji

  rat u ukrajini, rat rsuija ukrajina, sankcije rusiji, poljska, bojkot robe, beta AP

  Poljska: Sankcije Rusiji

  Poljski premijer podsetio je da su spiskovi tih preduzeća dostupni lako na internetu.

  “Sa ruskih proizvoda teče krv. Krv sa roba firmi koje ne žele da prekinu saradnju sa Rusijom takođe ne može da se obriše. Ne budimo naivni, poslovanje ‘kao i uvek’ sa partnerom koji u istom trenutku vrši genocid nije prvo ludilo ovog sveta u jagmi za parama ali postoje granice koje ne smeju da se pređu”, rekao je Moravjecki.

  Poljski premijer dodao je da je razumljiv otpor svemu što je rusko po celom svetu od kraja februara kada je Rusija napala Ukrajinu, pa i prema ruskoj kulturi, ali da ne treba bacati ruske knjige.

  sankcije rusiji

  poljski premijer, rusija, rat, screenshot

  Poljski premijer: Ne podstičem vas da bacate ruske knjige

  “Ne podstičem vas da bacate ruske knjige jer to je velika, važna literatura. Ali u najskorije vreme radije uzmite da čitate Tarasa Ševčenka, a ne Aleksandra Puškina”, preporučio je Moravjecki.

  Poljski premijer upozorio je takođe da savremena dela ruske kulture stvaraju propagandisti Putina čak i kada su istovremeno znameniti umetnici, kao i disidenti ili kritičari sadašnje Rusije.

  sankcije rusiji

  vladimir putin, rat ukrajina, rusija, poljska, beta AP

  “Preporučio bih da radije posegnete za filmovima Andreja Zvjaginceva nego Nikite Mihalkova”, kazao je poljski premijer u svom vikend podkastu.

  Podsetimo, rat u Ukrajini počeo je krajem februara. Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je napad na Ukrajinu zbog najave ove zemlje da će se pridružiti NATO paktu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE