Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kreditna kartica

  Pokrenut postupak stečaja nad Dajnersom

  Privredni sud u Beograd doneo je rešenje o otvaranju postupka stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga Diners Club International Beograd.

  Sud je rešenjem utvrdio da su razlozi za pokretanje stečajnog postupka preteća nesposobnost plaćanja i prezaduženost preduzeća. Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za osiguranje depozita.

  Ročište je održano 12. juna ove godine, a sud je doneo rešenje kojim je utvrdio da je stečajni dužnik nesposoban za plaćanje, jer ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 40 dana od dana dospeća obaveze.

  Na osnovu podataka sa sajta NBS utvrđeno je da je stečajnom dužniku račun u blokadi u neprekidnom trajanju do 40 dana počev od 3. maja do 12. juna i to u ukupnom iznosu od 624.159.065,14 dinara.

  Sud je takođe utvrdio i da postoji osnov za pokretanje stečajnog postupka imajući u vidu da je gubitak društva iznad visine kapitala, odnosno da je imovina društva manja od obaveza za iznos od 1.949.459.000 dinara, da potraživanja društva iznose 772.277.000 dinara, a kratkoročne obaveze iznose 2.886.997.000 dinara.

  Zahtev za pokretanje stečaja pokrenuo je Diners Club International Belgrade, koji je ranije saopštio da je razlog za podnoššenje zahteva prezadužženost tog preduzeća.

  Kako je navedeno, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba, utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE