Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dritan Abazovic SCRN

  Pogled ka Istoku: Abazović bi da se Crna Gora više posveti Kini

  Naredna godina biće veoma teška za ekonomiju Crne Gore jer je veoma neizvesno šta će biti s turističkom sezonom, a i velike su posledice koje je ove godine pandemija ostavila na privredu, izjavio je potpredsednik nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Kinesku medijsku grupu (CMG).

  Abazović je rekao da očekuje da uskoro počne vakcinacija stanovništva u svetu, te se nada da će putovanja biti moguća, a prihod od turizma u narednoj godini bolji, a očekuje i da će njegova zemlja, uz pomoć međunarodnih finansijskih institucija, uspeti da sačuva finansijsku stabilnost.

  Potpredsednik Vlade Crne Gore je rekao da su u saradnji u okiviru inicijative „17 plus jedan“ prihvatljivi svi mehanizmi koji doprinose mobilnosti privrede, te i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u povećanje bruto domaćeg proizvoda Crne Gore.

  „Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali svakako pažnju zaslužuje sve što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu“, rekao je on.

  Abazović je istakao da Crna Gora treba da ima najbolje odnose sa svima, a naročito s velikim silama, kakva je Kina.

  „Nova vlada Crne Gore treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obeju država. Nadam se da će Kina, kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom“, kazao je Abazović.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE