Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vaučera

  Podeljeno već 45.000 VAUČERA, ova mesta najviše zanimaju građane Srbije

  Pošta Srbije je tokom jučerašnjeg dana i danas do 12 časova primila ukupno 45.204 prijava građana za vaučere za odmor u Srbiji.

  Više od polovine zahteva podneli su penzioneri – 26.839 (59,37%), slede zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara sa 12.104 prijava (26,78%) i nezaposlena lica sa 4.649 podnetih zahteva (10,28%), a značajno interesovanje pokazali su i studenti sa 878 prijava, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

  Šta je izazvalo najveće interesovanje?

  Najviše izdatih vaučera bilo je u pošti 34000 Kragujevac, a najveće interesovanje građani Srbije su do sada pokazali za smeštaj na Kopaoniku, Prolom banji, Sokobanji i Sijarinskoj banji.

  „Pošta Srbije je unapredila sistem evidentiranja i prijema prijava građana, čime će proces izdavanja vaučera biti brži. To je posebno bitno jer je odlukom Vlade Republike Srbije omogućeno da 95.000 ljudi koji su početkom godine dobili vaučere u iznosu od 5.000
  dinara, sada podnesu zahtev za dodatnih 10.000 dinara. Prijave tih korisnika, koji apliciraju za razliku do punog iznosa od 15.000 dinara, počećemo da primamo na šalterima svih pošta od srede, 29. juna. Naša molba za ove korisnike je da ne žure jer svi koji imaju pravo na dodatne vaučere, zahteve mogu da podnesu do 21. septembra, uz podnošenje iste dokumentacije kao prilikom prethodne prijave“, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

  Vaučeri se mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona, u trajanju od najmanje pet dana, a svi detalji u vezi sa uslovima i potrebnom dokumentacijom dostupni su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

  Prvog dana dodeljeno 20.000 vaučera

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da prvog dana, do 20 časova u poštama podeljeno 20.553 vaučera za odmor u Srbiji.

  Pošte su juče počele da primaju molbe i da izdaju turističke vaučere od po 15.000 dinara, rekla je ona za RTS.

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

  Tatjana Matic. (BETAPHOTO/EMIL VAS/DS)

  Uredba o vaučerima usvojena je juče na sednici Vlade Srbije, a zainteresovani su posle toga mogli da počnu i za njih da se prijavljuju preko pošte.

  Ko ima pravo?

  Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi,poljoprivrednici i studenti.

  Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

  Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

  Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

  Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

  Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

  Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

  Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića, zdravstvene i druge usluge.

  Ko ima pravo na vaučere i do kada građani mogu da se prijave?

  Izvor: BIZLife, RTS

  Foto: Beta/Emil Vaš, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE