Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je vapaj jednog turističkog radnika zbog „PARADAJZ TURIZMA“ izazvao HAOS na mrežama

  „Paradajz turizam“ je široko rasprostranjen među Srbima, a zbog nedostatka novca i niskog životnog standarda građani se dovijaju na razne načine kako da uštede.

  Najčešče je to nošenje hrane i pića od kuće na letovanje, samo kako bi se što manje izložili trošku i kako se ne bi hranili u restoranima koji često umeju da budu skupi za prosečan srpski džep.

  Tako se na more nosi meso, povrće, gotova hranu u konzervama, ali brojni kabasti predmeti poput mini frižidera, suncobara, ležaljki… A ovde nastaje problem. Gde sve to smestiti?

  Plaža (Pixabay)

  Jedan turistički radnik se na Facebook-u požalio na sve probleme koji nastaju kada se turisti opredele za „paradajz turizam“. Od pretrpanih autobusa do vozača kojima „puca kičma“ dok ubace sve rekvizite koji turisti nose na letovanje.

  „Kao turistički radnik imam potrebu da apelujem na turiste koji putuju autobusom da ne nose od kuće: ležaljke, stolove i stolice na rasklapanje, kofere enormne veličine i težine i gomilu ručnih frižidera. Postoje dva bitna razloga“, ističe ovaj turistički radnik.

  Prema njegovim rečima probem leži u tome što sve te stvari ne mogu da stanu u prtljažnik, pa se unose u autobus, kada kretanje po autobusu postane nemoguće, a zapremina vazduha se smanjuje.

  „Drugi razlog je što vozačima zaista strada kičma dok pakuju kofere od 35 kilogram, a takvih kofera je uvek od 50 do 80 u oba pravca. Molim vas da razmislite o tome“, naglašava on.

  „Dva ručna frižidera i sušilica za veš“

  Kako ova tema uvek izaziva pažnju kada se pokrene, tako je bilo i sada kada se na ovu objavu nadovezala jedna korisnica Facebook-a koja je posvedočila da se ovakve situacije zaista i dešavaju.

  „Verovali ili ne, upravo sam pre tri dana videla bračni par koji je na svom odredištu izašao iz autobusa, gde je pored kofera, dva ručna frižidera, izneo i sušilo za veš. I to ono veliko. Tako da apsolutno podržavam politiku oko ograničavanja stvari po osobi“, napisala je ona.

  Druga korisnica je pak napisala da ona uvek kada krene u Grčku na letovanje ponese i „frižiderčić“, na šta je dobila kritiku da taj isti „frižiderčić“ nekome može da padne na glavu i povredi ga.

  Bilo kako bilo, paradajz turizam se ne može u potpunosti iskoreniti, jer nije u pitanju samo nedostatak novca za luksuznije letovanje, već i ima malo i do mentaliteta naših ljudi kojima je domaće uvek „najbolje“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BL/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE