Kreće izgradnja LINIJSKOG PARKA, najavljeno uklanjanje objekata (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kreće izgradnja LINIJSKOG PARKA, najavljeno uklanjanje objekata (FOTO)

  Počinje izgradnja Linijskog parka na najatraktivnijoj lokaciji u starom delu Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  “Biće nam potrebno tri godine da završimo Linijski park, jer postoji jedan broj nelegalnih i legalnih objekata koje ćemo morati da uklonimo kao i stare železničke šine. Kada završimo Linijski park, imaćemo jedinstven park u svetu uz obalu reka dužine 4,6 kilometara” rekao je Vesić i dodao da je ponosan na ovaj projekat zato što je to najvažniji projekat uređenja javnih prostora, prenosi Beoinfo.

  Kako je naveo, uređenje prve dve celine izvešće Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd”

  “To je prostor od Beton hale, preko Kule Nebojša do SC „25. maj – Milan Gale Muškatorivić” i taj deo počinje da se gradi početkom naredne nedelje. Za ostalih osam celina Linijskog parka Sekretarijat za investicije objaviće javnu nabavku za projektovanje i izvođenje radova. Očekujem da u letnjim mesecima krenemo sa radovima u ostalih osam celina” rekao je.

  Linijski park do “Pančevca”: Novi MEGA PROJEKAT u Beogradu (VIDEO)

  “Linijski park nema trajne sadržaje”

  On je objasnio da su Linijski park projektovale mlade domaće arhitekte zbog čega je posebno ponosan.

  “Naše arhitekte su uradile sjajan posao projektujući metro stanice u Beogradu” rekao je Vesić i objasnio da je Linijski park zamišljen tako da nema trajne sadržaje, već izmenjive u odnosu na doba i vreme kada se događaji i kulturne aktivnosti obavljaju.

  “Tu će biti i sportskih aktivnosti, privremenih komercijalnih sadržaja, amfiteatara i preko sto drugih sadržaja. Obezbedili smo takođe prostor za parkiranje, a posebno je interesantno to što ćemo saditi terapeutske vrste biljaka, što je veoma moderno u svetu” rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

  Kako je dodao, uređenjem Linijskog parka dobijamo 4,6 kilometara zelenih površina.

  “Ako tome dodamo da smo doneli odluku da Adu Huju proglasimo javnom zelenom površinom, jasno je da ulažemo u zelene površine našeg grada” rekao je Vesić.

  Podsetimo, ovaj projekat je najavljen još krajem 2020. godine, a trebalo je da sa realizacijom počne krajem 2021. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE