Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Početak gradnje obilaznice oko Niša 2019. godine

  Izgradnja železničke obilaznice oko Niša trebalo bi da počne početkom 2019. godine, najavili su danas predstavnici Niša i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Član radne grupe ministarstva Ljubivoje Slavković rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova, a da bi sredinom iduće godine tender trebalo da bude završen.

  „Izvođač radova odrediće dinamiku radova, ali oni ne bi trebalo traju duže od dve godine. Izmeštanje pruge koja sada prolazi kroz grad planirano je za 2022. godinu“, kazao je Slavković na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

  Slavković je istakao da će dvokolosečna obilaznica biti duga nešto više od 22 kilometra, na potezu od sela Prosek do Popovca.

  „Izgradnja obilaznice deo je rekonstrukcije pruge od Niša do Dimitrovgrada koja će koštati 300 miliona evra. Sama izgradnja obilaznice koštaće oko 80 miliona evra“, rekao je Slavković i dodao da će izgradnju obilaznice finansirati Evropska investiciona banka.

  On je kazao da će narednih meseci početi eksproprijacija zemljišta i istakao da se na trasi nalazi skoro 1.700 parcela i 47 objekata.

  „Vlasnici objekata koji moraju da budu srušeni biće raseljeni u skladu sa domaćim propisima i evropskim zakonodavstvom“, rekao je Slavković.

  Gradski većnik Miloš Milošević je istakao da će eksproprijaciju zemljišta obavljati grad Niš, a država Srbija je za tu namenu obezbedila 1,8 miliona dinara.

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio je da su o izgradnji obilaznice različite prethodne vlasti počele da govore još 90-tih, ali da sve do prošle godine ništa nije konkretno urađeno.

  Bulatović je istakao da je već dosta pripremnih radnji na izgradnji obilaznice urađeno kako bi gradnja mogla da krene početkom 2019. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE