Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google, Alfabet

  Kolike su plate u Guglu, Amazonu i drugim velikim kompanijama?

  Novi zakon o transparentnosti plata u Njujorku stupio je na snagu 1. novembra, što znači da ljudi koji traže posao, ali i svi drugi koji su radoznali, mogu da saznaju koliko novca neke od najvećih svetskih kompanija nude svojim zaposlenima. Prema zakonu, korporacije koje zapošljavaju u Njujorku moraju da objave raspon plate, koji uključuje minimalnu i maksimalnu platu za sve oglase za posao, promocije i mogućnosti transfera.

  Ako kompanija nema svoje platne opsege na listi, imaće 30 dana od dobijanja obaveštenja od Komisije za ljudska prava grada Njujorka, koja sprovodi zakon, da ažurira svoje oglase za posao. U suprotnom mogla bi da bude kažnjena do 250.000 dolara po prekršaju, prenosi CNBC Make It.

  Dok su pojedine velike kompanije počele da objavljuju raspon plata u oglasima za posao pre roka, čini se da su drugi poslodavci zastali ili da testiraju deo zakona postavljanjem onoga što mnogi vide kao preterano široki raspon zarada.

  Na primer, minimalna i maksimalna osnovna plata za poslovno planiranje u Google-u je skoro 100.000 dolara, što iznosi 8.333 dolara mesečno. U oglasu za posao, Gugl napominje da raspon plata odražava „minimalni i maksimalni cilj za novozaposlene za poziciju na svim lokacijama u SAD“, dodajući da je plata pojedinca na kraju određena lokacijom posla i dodatnim faktorima, uključujući veštine, iskustvo i obrazovanje.

  Evo koliku platu nude neke od najboljih kompanija u Njujorku:

  Google

  Gugl je 1. novembra počeo da objavljuje raspon plata zajedno sa svim oglasima kompanije u SAD, potvrdio je portparol Gugla.

  Specijalista za privatnost oglasa u Google-u, koji radi u Njujorku, može da očekuje da će da zaradi osnovnu platu između 135.000 i 209.000 dolara, plus bonus i druge beneficije, dok stručnjak za prihode može da očekuje osnovnu platu između 103.000 i 157.000 dolara.

  Gugl, plate

  Google, plate (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File)

  Amazon

  Viši menadžer proizvoda u Amazonu, koji radi u Njujorku, ima osnovnu platu između 121.000 i 235.200 dolara, a korporativni savetnik između 172.000 i 190.000 dolara.

  U opisu oba posla se navodi da se plate zasnivaju na „različitim faktorima“ uključujući lokaciju i „mogu da variraju u zavisnosti od znanja, veština i iskustva“.

  Amazon, plate

  Amazon, plate (AP Photo/Mark Lennihan, File)

  Deloitte

  Za AI analitičara, navedena osnovna plata je 90.000 dolara, odnosno 7.500 dolara mesečno.

  „U Deloitte-u nije tipično da se pojedinac zaposli u visini ili blizu ranga za svoju poziciju, a odluke o naknadi zavise od činjenica i okolnosti svakog slučaja“, navodi se u oglasu za posao.

  Konsultant u zdravstvenom timu može da zaradi 105.000 dolara.

  Neki oglasi za posao sa sedištem u Njujorku na Deloitte-ovoj veb lokaciji za karijeru uključuju minimalni i maksimalni raspon plata, dok drugi samo jednu cifru za procenjenu platu.

  Posao, plate (Pixabay)

  Posao, plate (Pixabay)

  IBM

  Viši konsultant koji radi u Njujorku može da zaradi od 95.620 do 177.580 dolara. Analitičar za zakonodavne poslove, koji radi u Itaki ili Koloradu, može da očekuje zaradu između 63.000 i 97.000 dolara.

  Pepsi Co

  Za višeg menadžera za strateška predviđanja i buduće vizije, navedeni raspon osnovne plate je od 132.000 do 142.300 dolara. Menadžer za uvid u e-trgovinu može da bude plaćen od 126.400 do 215.000 dolara.

  Posao, plate

  Posao, plate (Pexels)

  Twitter

  Twitter je uspostavio nivoe plata u SAD za svaki posao na osnovu troškova života i rada u gradu.

  Inženjer mašinskog učenja koji radi u Njujorku zarađuje između 212.000 i 297.000 dolara, dok viši analitičar radne snage sa sedištem u Njujorku ima platu između 142.000 i 200.000 dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Pexels, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE