Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pirotska gimnazija domaćin promocije udžbenika ruskog jezika „Ni puha ni pera!“

  Okupljenim učenicima, profesorima i gostima Gimnazije u Pirotu predstavljen je novi, savremeni udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“, prvi ove vrste u našoj zemlji, koji je izdao Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS.

  Udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“ namenjen je brzom savladavanju početnog nivoa ovog jezika za odrasle. Pristup je savremen, po ugledu na aktuelne udžbenike stranih jezika, sa inovativnom metodom učenja. Кorišćenjem „Ni puha ni pera!“, na zanimljiv i slikovit način, kroz upoznavanje kulturoloških sličnosti i razlika između Srbije i Rusije, u potpunosti će se savladati početni nivo ruskog jezika, a u sticanju komunikativnih sposobnosti pomoći će brojni primeri iz porodičnog, studentskog i poslovnog okruženja, ali i svakodnevnog života u Rusiji.

  „Naša škola već 142 godine prati tokove savremene nastave i predoseća promene u prosveti i društvu. Još 2003. godine počeli smo saradnju sa školama iz Francuske i Rusije. Otvorili smo posebno informatičko odeljenje, a od ove školske godine imamo odeljenje za scenske i audio-vizuelne umetnosti. Nastavljamo da tragamo za novim oblicima nastave i kreativnim rešenjima“, izjavila je Ivana Кostadinović, direktorka gimnazije.

  Sadržaj udžbenika predstavila je prof. mr Bojana Sabo sa Filološkog fakulteta u Beogradu, jedan od članova autorskog tima. „Ovo je za nas istorijski trenutak budući da je udžbenik u potpunosti prilagođen srpskom govornom području. Sadrži preko 30 dijaloga i više od 300 vežbanja. Na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci se koristi već godinu dana u nastavi ruskog kao drugog stranog jezika. Veoma smo zadovoljni dosadašnjim uspesima studenata“, istakla je Sabo.

  Vladislava Despotović iz NIS-a  je ovom prilikom naglasila da kompanija već godinama radi na popularizaciji ruskog jezika u školama širom Srbije. „Promocija udžbenika „Ni puha ni pera“ predstavlja još jedan vid podrške nastavi ruskog jezika Gimnaziji u Pirotu, kao i  njenim  učenicima koji već godinama postižu sjajne rezultate na brojnim takmičenjima iz ruskog jezika. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i povezivanje kulture i jezika dva bliska naroda“, zaključila je Despotović.

  Velimir Ilić, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, istakao je dugogodišnju i uspešnu saradnju sa Gimnazijom  Pirot i kompanijom NIS kao značajnim partnerom iz privrede.

  Кompanija NIS i Gimnazija Pirot uspostavili su saradnju 2017. godine, a tada je NIS gimnaziji donirao milion dinara za adaptaciju i opremanje kabineta za ruski jezik. Promociju udžbenika upotpunio je kulturno-umetnički program koji su izveli učenici gimnazije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE