Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dekan Medicinskog fakulteta dobitnik Nagrade za izuzetnost Hemofarm fondacije za 2021.

  Nagrada za izuzetnost koju dodeljuje Hemofarm fondacija, ove godine pripala je prof. dr Lazaru Davidoviću, vaskularnom hirurgu, dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i inostranom članu Ruske akademije nauka.

  Ova nagrada se po četvrti put uručuje istaknutim pojedincima i institucijama za doprinos razvoju zdravstva, kulture i obrazovanja.

  Priznanje za izuzetnost Hemofarm fondacije dodeljeno je prof. dr Davidoviću zbog posvećenog rada sa studentima, doprinosa naučnoj zajednici i profesionalnih dostignuća, jer je u domaćim i međunarodnim krugovima poznat kao lekar koji je uveo nove procedure u hirurgiju prihvaćene širom sveta, navdodi se u saopštenju.

  „Ceo svoj profesionalni život prof. dr Davidović posvetio je razvoju medicinske nauke i hirurške doktrine u oblasti vaskularne hirurgije. Reč je o izuzetnom stručnjaku koji iza sebe ima čak 693 naučna rada i koji se smatra jednim od najiskusnijih hirurga u oblasti operacija aneurizmi abdominalne aorte u svetu”, navodi se u obrazloženju odluke Komiteta za dodelu nagrade Fondacije.

  Prof. dr Lazar Davidović tokom svoje karijere razvio je Kliniku za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju kojom godinama uspešno rukovodi.

  Aktivno je promovisao našu medicinu kroz učešće u Evropskom udruženju za kardiovaskularnu i endovaskularnu hirurgiju kojim je predsedavao od 2016. do 2018. godine. Svoj akademski rad upotpunio je kao gostujući profesor na četiri evropska univerziteta, a kao mentor presudno je uticao na karijere 15 vaskularnih hirurga.

  „Pandemija virusa COVID-19 pokazala nam je koliko je važno poverenje u medicinu i naučnu zajednicu, kao i ulaganje u medicinska dostignuća. Veoma je bitno da nauka stalno prati trendove i pomera granice, jer samo otkrića svet vode dalje. Zahvaljujem se Hemofarm fondaciji na ovoj prestižnoj nagradi, ona predstavlja posebnu čast za mene, kao i dodatnu odgovornost prema generacijama koje dolaze“, izjavio je prof. dr Davidović prilikom uručenja nagrade.

  Laureatu Hemofarm fondacije priznanje je uručio generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

  „Prof. dr Davidović predstavlja ponos društva i naučne zajednice. Veoma sam srećan zbog ove prilike da nagradimo njegov doprinos razvoju medicinske struke i nauke, jer teška vremena traže ljude od integriteta, a naš laureat to svakako jeste. U ovom kriznom periodu za celu planetu upravo je nauka imala odgovor na koronavirus i to ne smemo zaboraviti”, istakao je generalni direktor Hemofarma prilikom uručenja nagrade.

  Osim statue u obliku ždrala, koji simbolizuje istrajnost i dugovečnost, rad umetnika Aleksandra Vaca, Nagradu za izuzetnost Hemofarm fondacije čini i novčani deo kao podsticaj za dalji razvoj projekata i ideja.

  Od svog osnivanja 1993. godine, Hemofarm fondacija pruža direktnu podršku zdravstvenom sistemu Srbije i zemljama regiona, kao i brojnim projektima u oblasti obrazovanja i kulture. Ima status vodeće fondacije u zemlji i sprovela je više od 2.200 aktivnosti vrednih oko 13 miliona evra.

  Više informacija o ovogodišnjem dobitniku Nagrade za izuzetnost Hemofarm fondacije prof. dr Lazaru Davidoviću može se naći u video prilogu na sledećem linku: https://www.youtube.com/watchv=wIRKCYqhRlk&list=PLopRcG4DAjFQFe6OzrbAC2FGhKsvP51-K&index=6.

   

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Hemofarm fondacija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE